• Forduljak endokrinológushoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Körülbelül 1 éve a fogamzásgátló tabletta befejezése után a menstruációm elmaradása miatt fordultam nőgyógyászhoz, ahol PCO-t diagnosztizáltak nálam UH felvétel és női hormonvizsgálat alapján. A petefészkeimen apró ciszták voltak amelyet a fél évvel ezelőtti UH-n a doktorúr PCO-szerűnek nevezett, a hormonjaim között pedig csak a tesztoszteronnál volt plusz 0,2 tizedes eltérés. Fogamzásgátló tabletta szedését ajánlották, mivel gyermeket még nem akarok. Fokozott szőrnövekedés jellemző rám például kar, has, mellbimbó területén és kb. 2 hónapja gyulladásos szőrbenövések jelentkeztek az intim, mell, láb és comb területeken, amelyek néha mint egy csomó, és semmit sem lehet vele kezdeni. Rengeteg csokoládét eszek, melynek hiánya ingerlékenységet, stresszt vált ki nálam. A családban nem egy eset van cukorbetegségre. A gyógyszer hatására menstruációm van, de az egyéb tünetek nem javultak, sőt. Olvastam az endokrinológiáról, és az lenne a kérdésem, forduljak e endokrinológushoz, aki esetleg más problémára, okra rávilágíthat, aki egyéb hormonokhoz köthető vizsgálatokat elvégezne, például inzulinszint mérés, pajzsmirigy, egyéb vizsgálatok? Köszönettel Tóth Génia

        Dr. Csuth Ágnes válasza a PCO témában

        Kedves Génia! A PCO sok esetben társul inzulinrezisztenciával, ezt valóban érdemes lenne vizsgáltatnia, keressen fel endokrinológust. Beutalót a háziorvosa fog tudni adni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 22., 15:19; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés