Pajzsmirigy alulműködés kezelése

Vérvétel során kiderült, hogy a TSH értékem 4, 84 mlU/l, a koleszterin 6, 1 mmol/l. Hullik a hajam, egy év alatt 8 kg-ot híztam, hidegek a végtagjaim, gyakran előfordul kéz és lábremegésem. Ezekkel a tünetekkel elmentem egy pajzsmirigy-vizsgálatra, ahol azt a diagnosztikát kaptam, hogy minden rendben van. Sajnos nem örültem ennek a hírnek, mivel két éve szeretnék kisbabát, és úgy gondoltam, hogy ezek a tünetek pajzsmirigy alulműködés miatt vannak, és ez kihathat a meddőségemre is. Szeretném tudni, hogy felkeressek-e egy másik orvost, vagy tényleg ezeket a tüneteket nem kell kezelni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! A tünetei bár valóban szerepelnek a pajzsmirigy betegség tünetei között, ellentmondásosak és ezzel a TSH értékkel szerintem sem pajzsmirigy betegségre utalnak. A túlsúly viszont lehet oka a teherbe esési nehézségnek. Ettől testmozgással és diétával kellene megsabadulnia. Egyéb panaszainak pedig más okát kellene megkeresnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. október 17., 13:18; Megválaszolva: 2011. október 18., 09:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy