Pajzsmirígy túlműködés?

Tisztelt Doktor Úr! Édesapámat 2010-ben pajzsmirígy papilláris carcinomával műtötték és azóta kétszer kapott izotópos kezelést. Tyroxint szed a műtéte óta. Fél évente jár kontrollra ahol most a Tsh: 0, 018 mIU/l, T4: 26, 69 pmol/l. T3 még nem készült el. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen előzményekkel ezek az értékek mit jeleznek? Esetleg ez túlműködése a pajzsmirígynek vagy más betegség et jeleznek az eltérések? Édesapám nak 3 hét múlva kell jelentkeznie és addig is szeretnénk tudni, hogyan értelmezzük az eredményeket. Köszönöm szépen a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirígy túlműködés témában

Tisztelt kérdező! Pajzsmirigy carcinoma esetén a pajzsmirigyet eltávolítják, ennélfogva az nem működhet túl. A szükséges hormonpótlást úgy állítják be, hogy a TSH alacsonyabb legyen, az fT4 a normál felső határánál. A dózist endokrinológusával kell átbeszélnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. október 03., 22:27; Megválaszolva: 2011. október 09., 22:03
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése