• Stria

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Kislányom februárban töltötte be 14-ik évét.Normális sulyu volt kicsinek, aztán 2006-ban mandulaműtét után kicsit hízott, de nem lett kövér, viszont a comb belsején és a csípője körül striák keletkeztek. A gyerm.orvosunk azt mondta nem kell vele foglalkozni. Három évvel ezelőtt vakbélműtétet követően, ismét hízott, ami inkább fenékre és a lábakra vonatkozik. Nem nyújt kövér látványt, de tény, hogy jó húsban van. 159 cm magas és 71 kg. Viszont ezek a striák nem csak a combon és csípőn vannak, hanem a mellein, és a felkar belső részén is van 1-2 piros csík. A mellei sem mondhatók nagynak, még most vettem neki 80-as melltartót, eddig 75-öst hordott. Ami zavaró, hogy a mellei nagyon csíkosak, már a nyáron nem mert fürdőruhát sem venni. A net-en annyi mindent lehet olvasni ezzel kapcsolatban, de én, aki nem vagyok hozzáértő, nehezen igazodom el, hogy most ez végül is betegségből adódik, vagy csak kötőszöveti gyengeség, ami a serdülőkori hormonváltozás következtében nálunk ilyen látványosan alakult? Erre szeretnék megnyugtató választ kérni, meg hogy ez megáll, vagy várható, hogy folyamatosan keletkeznek még ezután is ilyen csíkok? Osztálytársnői között vannak sokkal vastagabbak, nagyobb mellűek, és még sincs striájuk, neki meg a normál méretünek tartható /vagy majdhogynem kicsi/ mellei tele vannak csíkkal. Nagyon várom szives válaszukat! Tisztelettel: Anyukája

        Dr. Csuth Ágnes válasza a stria témában

        Kedves Édesanya! Bizonyos endokrin betegség is okozhatja a kislány tüneteit, ezért azt javaslom, hogy a háziorvosukkal beszéljenek, és kérjenek beutalót gyermek endokrinológiai szakrendelésre.


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 11:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon