• TSH és egyebek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos! Vérvétel során az alábbi értékeket kaptam. anti-TPO 93, 79 lU/ml, TSH 0, 04 mlU/ml, fT4 26, 02 pmol/l, fT3 8, 12 pmol/l Mivel valamennyi a határértéken kívül van az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e valamilyen gyógyszeres kezelés. Lombikprogram előtt állunk, még azt is tudni szeretném, hogy ezek az értékek hatással lehetnek-e a program sikerességére.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények a pajzsmirigy túlműködését igazolják. Ennek az okának a kiderítése is nagyon fontos és a kezelése is. Endokrinológiai szakrendelést kell felkeresnie mihamarabb. Amíg ez a kérdés nem oldódik meg, várjanak a kisbabával. A pajzsmirigy túlműködésnek több oka is lehet, amelyek kezelésében lehetnek bizonyos eltérések, de maga a túlműködés nehezíti a teherbe esést és fokozza a vetélés vagy a koraszülés kockázatát. Ezért javaslom, hogy előbb gyógyuljon meg és azután vállajon babát.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 11:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: