• Pajzsmirigy vagy vmi más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Véleményét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Lehet-e pajzsmirigy alulműködésem a vérkép eredménye szerint? Januárban: vérsejtsüllyedés 25mm/h volt (6-12) Koleszterin 5,60 (3,90-5,20) HDL-Koleszterin 1,72 (0,90-1,40) GOT 86,4 (0,0-31,0) GPT 40,3 (0,0-32) Ezek voltak az eltérések. A vas 21,5 volt, éhgyomri vércukor rendben, fehérvérsejt , minden más ok. Vas 21,5 (12-27) TSH 2,87 (0,3-4,1), AST 210 (0-220), CRP 2,4 (0,0-5) Ez a vérkép egy iszonyatos izomláz közben készült, nem tudom ez van-e összefüggésben bármilyen értékkel. A következő vérvétel áprilisban volt: Süllyedés: 15 mm/H (6-12) Vas 7,8 (12-27) Koleszterin 5,97 (3,90-5,20) HDL-Koleszterin 1,67 (0,90-1,40) LDL-Koleszterin 4,26 (0,00-3,36) AST 187 (0-220), CRP (1,2 (0-5) TSH 3,18 (0,3-4,1), Szabad T4 10,8 (11-22), Szabad T3 4,7 (3,4-6,5). Itt a GOT-GPT már rendben volt. Ferritin 19 (13-150). Ez a vérkép egy csalánkiütéses roham utáni kivizsgáláson készült, ami olyan fokú volt, hogy július közepéig szteroidot kellett szednem. 3.vérkép augusztusban. Július közepétől nagyon durva hajhullás indult meg, ami azóta is tart. Vérkép eltérések: Lymphocyta 46,6% (20-45), süllyedés 15 mm/h, Vas 9,7 (12-27), a koleszterinnél már nincs eltérés 5,5 (3,90-5,20), HDL-Koleszterin 1,52 (0,90-1,40) LDL-Koleszterin 3,37 (0-3,36) AST 162 (0-220), CRP 1,1 (0-5) TSH 2,34 (0,3-4,1), Ferritin 24 (13-150). Ezen eredmények alapján lehet-e szó pajzsmirigy gondról annak ellenére, hogy nagyjából határértéken belül vannak az értékeim?További tünetek még: a lábam most, 35 fokban is nyirkos, fázékonyság, amint kicsit hűvösebb van, torokszorító érzés, gyakran székrekedés, de van, hogy hasmenésem van, libidó nulla, nagyfokú hajhullás, pár kiló is felcsusszant az utóbbi 1 évben. Lisztérzékenység miatt is folyik kivizsgálás, jövő hétfőn lesz eredménye. Most már nagyon szeretnék végére járni a dolgoknak (főleg, amíg van hajam). Ön szerint lehet pajzsmirigy betegség, vagy vérszegénység miatt hullik-e a hajam esetleg vagy más valami miatt? És persze ott vannak még bőrtünetek is. 35 éves vagyok. Fogászatilag, nőgyógyászatilag, fül-orr-gégészet, gasztoenterológiailag minden rendben. Ultrahangon is voltam áprilisban, ott nem találtak semmi gondot a pajzsmiriggyel. Elnézést, ha kicsit össze-vissza ugráltam, de nem szerettem volna semmit sem kihagyni! Köszönettel: Szilvia

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A laboreredményei alapján pajzsmirigy működése rendben van. A hajhullás hátterében egyéb okot kell keresni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 15:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        1986 óta szedem az L-Thyroxint. 1 éve )föleg éjszakánként görcsöl a lábam, néha szinte elvisrlhetetlenül. Ön szerint ezt az L-Th. Okozza, s ha igen, helyettesithetö-e másik gyogyszerrel? Válaszát elöre is köszönöm! Edit
        Kedves Doktorur/Doktornő! 31 éves nő vagyok, a jobb petefészkemet eltavolitottak 2 éve cysta miatt. Voltam inzulin rezisztencia vizsgálaton, aminek eredménye feltételezhetően pozitiv, foglaltam endokrinológushoz időpontot, most várok. A...
        Laboreredmenyem tsh: 0,39 T4 0,91 ng/dL T3 2,96 pg/mL Ezen ertekek utalhatnak pajzsmirigy problemara? Kell velemfoglalkozni? Koszonettel
        Születés: 1990. 1991-ben egyes tipusú diabétesz, pumpával kezelt. 2016. április 17. – első gyermek születése (1 eves koráig szoptattam) 2018. április 29. – második gyermek születése (jelenleg is szopik) 2016. 09. 27.-én laborban: - TSH...
        T. Doktor Nő/ Úr! Szeretném megkérdezni, hogy feleségem vérképében a következő csillagos eltérést tapasztaltuk. Basophil 1.2% 600 TSH 6,670mIU/L Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy pajzsmirigy működési gond van s Szelén szedését...
        Tisztelt Doktornő /úr, A véleményét szeretném kikérni az alábbi cukor / inzulin terheléses vizsgálatom eredményével kapcsolatban. A vizsgálat okai a következők voltak: - policiszta - két éve nem esek teherbe - pattanások az arcon -...
        Tisztelt Doktor Nő! Végső elkeseredésemben írok Önnek. 22 éves vagyok, tavaly nyáron kezdődtek a panaszaim erőteljes hajhullás formájában. 2 hónap alatt a hajam felét elveszítettem. Mindenféle hajvitamint, sampont, gyógyszert kipróbáltam....
        Tisztelt Dr Tänczer Tímea, Metformin szedését javasolta orvosom menstruációs kimaradásaim és IR közeli vércukorszint eredményem miatt. Nehezen állt be, mikor tudom bevenni a Metformint úgy, hogy ne legyek rosszul a nap hátralévő részében....
        Kedves Dr. Fáklya Mónika! Ma voltam pajzsmirigy ultrahang vizsgálaton, szeretném, ha segítene az UH pajzsmirigy eredmény értelmezésében: " A pajzsmirigy jobb lebenye 30×14×10 mm. A bal lebeny 23×14×10 mm. Az isthmus 2 mm. A pajzsmirigy...
        Kedves Doktornő! 2016 decemberében teljes pajzsmirigy eltávolításom volt, papilláris carcinoma diagnózissal. 2017 júniusában radiójód terápiám volt. Azóta szinte folyamatosan 175 mg L-thyroxint szedek.Félévente járok kontrollra.De az...