• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot Kívánok! 2002 óta amikor pajzsmirigy beteg voltam(pajzsmirigy túltengés),azóta enyhe fulladásos köhögéseim voltak. Az utóbbi pár hónapba már sűrübbödöt, és erősödött ez a köhögés, ezért nyaki ultrahang vizsgálaton vettem részt. A mai nap elmentem a leletekért, és ezek álltak rajta: -A pajzsmirigy jobb lebenye 48 x 21 x 22 mm, a bal lebenyben egy-egy apró 2-3mm-es echoszegény göb ábrázolódik. -A mirigyállomány egészében echoszegény,kissé inhomogen szerkezetű. -Az isthmus 7 mm széles. -A nagy nyálmirigyek ép szerkezettel ábrázolódtak. Baloldalon a MSCM mentén egy 10 mm-es és egy 17 mm-es valamint egy 8 mm-es nagyságú reactív Igl. figyelhető meg. -Jobboldalon a MSCM mentén egy-egy echoszegény 1 cm nagyságú nyirokcsomó található. A kérdésem az lenne,hogy milyen kezelésekre lesz szükség, és hogy a leletek alapján számíthatok-.e rosszindulatú, tartósabb betegségre? Kérem, válaszát minél hamarabb jelezni. Előre is Köszönettel: Tóth Györgyné.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy megnagyobbodás, nyirokcsomó témában

        Tisztelt kérdező! Ez a lelet nem utal rosszindulatú folymatra.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 17:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés