• Pajzsmirigytől lehet az alábbi tünet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Uram/Hölgyem! Egy alapos vérkép vizsgálat után az alábbi értékek lettek eltérőek: szabad T3: 6,47 (3,8-6), TSH rec. elleni antitest: 2,3 (0-1,5), anti-tireoglobulin: 271,1 (0-115), Anti-TPO: 557 (0-9) Közel egy éve erős ízületi fájdalmaim vannak, nyakmerevség, mely semmilyen gyulladás csökkentőre nem reagál, de a fájdalom csillapító, és az izomlazító sem ér semmit. gyógytornázom de az sem használ.... Ez mellett fáradt, kimerült vagyok, gyengék az izmaim, alig "élek" ébredés után is nagyon kimerült vagyok, kicsit remegek, és az összes izmom feszes, fáj szinte egész nap. Gyakran vagyok kába, levert...ez mellett csöng a fülem is. VAS, süllyedés, CRP, és egyéb labor leletek normálisak, naponta 6-8- órát alszom... Próbáltam nagy dózisú multi vitamint, magne b6-ot, calciumot, szedni, sok vizet iszom, mozgok, de egyre csak rosszabbul vagyok és a háziorvosom tanácstalan. Kivizsgáltak autoimmun betegségekre, az mind negatív lett (ANA, Cölákia, gasztró panel, autoimmun máj panel, stb) Hova kéne fordulnom? A PM eltérések okozhatják ezeket, (egy endokrinológusnál voltam szerinte ez hasymoto tyreoditis , de nem igényel kezelést, és nem okozhatja tüneteket)... Várom tanácsukat! köszönöm!

        Dr. Szántó Antónia válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező, az sTSH és a fT4 szintjét nem írta meg, pedig ezektől függően akár kezelést is igényelhet a pajzsmirigye. A tünetek egy részét okozhatja a pajzsmirigyprobléma, de az összeset nem. Konzultáljon (akár másik) endokrinológussal. Ha a keratin kináz (CK) szint is normális, akkor gyulladásos izombetegség is kizárható, egyáb szisztémás autoimmun betegség pedig ezek alapján a tünetek alapján nem merül fel. Üdvözlettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 08:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek,amennyiben ez nem IR,akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent?Most 180g-ra állítottak át,tízórai 20 g lassú cho lett,uzsonna 30 g gyors cho,ebéd 60 g a rosszullétek...
        Tisztelt Szakértő! Természetes mihamarbb felkeresek egy szakorvost, de érdeklődnék, hogy a következő lelet mire utalhat? TSH < 0.01 FT4 43,16 FT2 24,2 Anti TPO >1300.0 Anti-thyreoglobulin 41.0 TSH elleni AT 23,7 Köszönöm válaszát!
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pajzsmirigy betegség (alulműködés) valamint IR kapcsán szeretnék tanácsot kérni. 2015 tavaszán derült ki a pajzsmirigy alulműködésem, elkezdtem szedni a Letrox tablettát, 50 mikrogrammot. Mivel a tsh érték nem ment...
        Kedves Doktornő! Augusztusban enyhe inz.rezisztenciát diagnosztizáltak.160g diétázom azóta. (Hashimoto is kiderült,de hormonpotlás nem indokolt,pajzsmirigy echoszerkezetű,anti TPO:394!) Valóban enyhe IR? Babát szeretnénk. Pár hetes a labor,a...
        Tisztelt Dr.Úr! 2 éve volt egy méhenkívüli terhességem,ami miatt a bal oldali petevezetékemet eltávolították.Egy éve,hogy újra babát szeretnénk,de sajnos eddig nem sikerült. Átjárhatósági vizsgálaton voltam,a megmaradt petevezetékem...
        Kedves Dr. Fáklya Mónika! Kislányom 4 éves, tavasszal észrevettük, hogy elkezdett hízni. Addig kimondottan vékony kislány volt. Étkezési szokásai nem változtak.Nem édesszájú, édességet ritkán eszik, és csak vizet iszik. Először...
        1986 óta szedem az L-Thyroxint. 1 éve )föleg éjszakánként görcsöl a lábam, néha szinte elvisrlhetetlenül. Ön szerint ezt az L-Th. Okozza, s ha igen, helyettesithetö-e másik gyogyszerrel? Válaszát elöre is köszönöm! Edit
        Kedves Doktorur/Doktornő! 31 éves nő vagyok, a jobb petefészkemet eltavolitottak 2 éve cysta miatt. Voltam inzulin rezisztencia vizsgálaton, aminek eredménye feltételezhetően pozitiv, foglaltam endokrinológushoz időpontot, most várok. A...
        Laboreredmenyem tsh: 0,39 T4 0,91 ng/dL T3 2,96 pg/mL Ezen ertekek utalhatnak pajzsmirigy problemara? Kell velemfoglalkozni? Koszonettel
        Születés: 1990. 1991-ben egyes tipusú diabétesz, pumpával kezelt. 2016. április 17. – első gyermek születése (1 eves koráig szoptattam) 2018. április 29. – második gyermek születése (jelenleg is szopik) 2016. 09. 27.-én laborban: - TSH...