• TSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Sikertelen lombikprogram után 3 hónappal spontán teherbe estem, most vagyok kb. a 4. terhességi héten. Jártam endokrinológushoz is, 1.5 éve 3.96 volt a TSH-m, így az endokrinológus azt mondta, ismételjem meg a vizsgálatot. A héten, kb. a peteérés utáni 16. napon 3.26 miU/L TSH-t mértek, a HCG 332 U/L volt. Az endokrinológus felírt fél tabletta L-Thyroxint (50 mg). Két nappal később (e héten szerdán) a HCG 1098 volt, a TSH 2,060 mIU/L, a szabad T4 11,18 pmol/L (ref.: 7,90 - 14,40), szabad T3 3,68 pmol/L (ez utóbbi csillagozott, ref: 3,80 - 6,00). A TSH tehát eléggé lement, az endokrinológus viszont elment szabadságra, így ezt az eredményt már nem tudtam megmutatni neki. Ön szerint ezzel az értékkel is szedhetem a felírt L-Thyroxint? Csak attól tartok, nehogy túlságosan levigye a TSH-t. Ma reggel kezdtem, inkább 1/4 tablettát, azaz 12.5 mg-ot szedtem be. Ön mit javasol? Köszönettel, Nóra

        Dr. Fáklya Mónika válasza a terhesség, TSH témában

        Tisztelt kérdező! Az ön pajzsmirigy hormon szintjei rendben vannak. Nem szorul hormonpótlásra véleményem szerint. Ezt beszélje meg kezelőorvosával is.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 30., 10:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés