• Túlzott hormonbevitel?I

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Balogh Főorvos Úr! Nagyon köszönöm válaszát,mely részben nyugtatott meg csak.Hogy a kihullott hajam már nem nő vissza,az elkeserítő,sajnos eléggé intenzíven hullik most is.Az Eutirox-ot szedem,és reménykedem,hogy valamelyest javulaz állapotom.Még egy kérdést viszont feltennék,éspedig a Norculotot szedhetem tovább?Szükségesnek látja?Nem okozok még több problémát,hogy a két hormongyógyszert együtt szedem?Mivel mint írtam a nőgyógyászati hormonvizsgálati véreredményem jó volt,csak a kéthavonta jelentkező menses miatt javasolta és írta föl a Nőgyógyász.Említettem Neki,hogy esetleg pajzsmirigy érték eltérésem is lehet,ami be is bizonyosodott,és el is kezdtem most a gyógyszert.Viszont nőgyógyászhoz azóta nem mentem-most szedem a második dobozzal-Mit tegyek szedjem tovább,vagy az Eutirox hatása hormonrendszeremre elegendő,és akár az is helyreállíthatja a ciklusomat?Vidéki vagyok,csak időpontra lehet Pesten bejutnom a nőgyógyászhoz,ami elég hosszú időt vesz igénybe.Kérem a segítségét,amit nagy tisztelettel előre megköszönök!Nagyon kedves,hogy áldoz rám néhány percet drága idejéből!Még egy kérdésem lenne,éspedig legkisebb lányom a l4.-ik éves normál testalkatú fejlett gyermekem keze lába intenzív izzadásával kapcsolatban lenne.Mindig is izzadt,testszerte is előfordul ,de a végtagjai mindig.Most hallottam a napokban,hogy ez lehet pajzsmirigyprobléma is.Én csupán gyerekorvosunktól kértem tanácsot,Ő felírt egy hintőport és ennyi.Nem foglalkoztam vele,mert a férjem huga szintén gyerekkora óta ugyanezzel a kellemetlen problémával él,gondoltam örökletes dolog.Kérem véleményét esetleg javaslatát hová forduljuk,ha egyáltalán szükséges.Igen kicsit szorongó a gyermekem,de nem kóros.Várom véleményét,melyet hálás szívvel előre köszönök!Jó egészséget,szép nyarat,és minden jót kívánok! Tisztelettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Éva!

        Az Euthyroxot és Norculutot nyugodtan szedheti együtt - nem okoz semmiféle zavart az együtt szedése és a két gyógyszer nem is helyettesítheti egymást semmiféle értelemben.
        A lányával kapcsolatban a következőt tudom válaszolni. A fokozott izzadás valóban pajzsmirigy túlműködés tünete lehet (ilyen esetben általában jó étvágy mellett jelentkezik; testsúly csökkenéssel, indokolatlan feszültséggel, esetleg végtagremegéssel is társul), azonban legtöbb esetben (90%-ban) ártalmatlan és betegséggel nem társul. Érdemes lenne egy labort nézni, amiben TSH, FT3, FT4 és aTPO is van. Ha ez negatív, akkor a második eset áll fenn.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Imre belgyógyász  endokrinológus

        Pajzsmirigy magánrendelés Debrecenben (Dentofit KFT)


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-03 22:31:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés