• Problémáim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A tüneteim egy éve jelentkeztek először. Magas máj enzim működést diagnosztizáltak egy rutin vérvétel során. GOT, GPT, LDH, CHO,GGT, triglicerid, húgysav értékek a referencia érték többszörösei. Májgyulladás minden fajtájára negatív teszteredményeim vannak. Májlaesio, zsírmáj diagnosztizálva. Túlsúlyos vagyok, és korábban nem vetettem meg az alkoholt sem. Szigorú diétába kezdtem nemrég aktív mozgás mellett. 2 problémám van a fenti "csekélységeken" kívül. 1. Egy hete éjjel rosszul lettem, szédültem, lezsibbadt a fejem bal része, nem tudtam aludni. Ez azóta javult, csak a zsibbadás maradt meg részlegesen.( Elmentem háziorvoshoz, beutalt gasztroenterológiára, ahol nem mondtak semmi újat. Beutalt továbbá Endokrinológiára, de arra időpontot csak novemberbe kaptam. 2. A torkomnál kb 2-3 éve folyamatosan fojtó érzést érzek, ami a napokban megerősödött, olyannyira hogy nyelni alig tudok. Voltam ezzel nyaki ultrahangon, még 2 éve, de nem találtak semmit, csak azt mondták hogy az egyik ér tágabb a kelleténél, de ez adódhat a testsúlyomból, vagy gyerekkori rendellenességből. (Voltam továbbá ideggyógyászaton, ahol nem találtak semmilyen problémát) Tanácsát kérem, mi tévő legyek. Köszönettel K.Géza

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az életmódváltoztatás nagyon fontos, mint ahogyan ezt el is kezdte. A zsírmáj okozhat májfunkciós eltéréseket, de nem lehet kizárni a panaszai alapján a pajzsmirigy alulműködést sem. A háziorvos kérhet TSH vizsgálatot, amiből látszik, hogy rendben van-e a pajzsmirigy működése. (súlyosabb pajzsmirigy alulműködés is emelheti a májenzimeket) Javaslom, hohy kardiológiai vizsgálara is menjen el, nincs-e magas vérnyomása és ezzel összefüggő betegsége, tekintettel a rosszullétére. Még számos egyéb probléma is szóba jön, ezért a blgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálás feltétlenül javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 27., 14:45; Megválaszolva: 2011. július 28., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: