Újabb műtét?

A második fiam születése után, 3 évvel ezelőtt műtöttek Hashimoto thyreoiditis-sel. Akkor 2-2 köbcentit hagytak a p.m-ből.Tele volt göbökkel amik nőttek és szaporodtak.Ez a kellemetlen nyelési kényszer, zavarás azzal megszünt. Most pár hónapja megint érzem, ha nyelek van a torkomon valami amit nem tudok lenyelni. Most derült ki megint felborult a hormonom és alul működik.Voltam nyelési röntgenen ahol a C. V-VI csigolyatest magasságában a nyelőcsú elülső konturján dorsal felé ívelt benyomat látszik.Ez mit jelent? Ez igazolja? Mit gondol, lehet hogy megműtenek újra? Ilyenkor esetleg kérhető hogy vegyék ki mindet, vagy mit tegyek. Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza Hashimoto thyreoiditis témában

Tisztelt kérdező!

A nyelőcsőnél uh-al leírt benyomat okozhat nyelészavart. Bár nem írta, hogy kap pajzsmirigy hormon pótlást gondolom ez így van. A hormonszinteket feltétlenül rendezni kell. A műtéti javaslatot endokrinológusával egyeztetni szükséges.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. július 26., 20:05; Megválaszolva: 2011. július 28., 09:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy autoimmun betegség
Kedves Doktornő! Pm alulmüködésem van, a legutobbi tsh-m 3.45 lett ez ugyan értéken belül van, de ez állandoan ingadozik.Hol jobb hol rosszabb. Anti...
Szedhetek-e Gravidát, ha Hashimoto...
Tiszteletem! 2007. augusztus óta Hashimoto-thyreoiditis miatt állok kezelés alatt, jelenleg napi 75 mikrogramm Euthyrox tbl-t szedek. Első...
hashimoto thyreoditis
Tisztelt Doktor Nő! Hashimoto thyreoditist diagnosztizáltak nálam 3-4 évvel ezelőtt. Nem kellett gyógyszert szednem, csak idén augusztustól, 7...
Hashimoto thyreoditis?
A következők a laboreredményeim: TSH: 6, 48;ft4: 11, 65;ft3: 3, 7;TPO: >-600, ;TG-AT: 1155;. Diagnózis: Struma nodosa II.; Hashimoto thyreositis...
Hashimoto-thyreoiditis
Tisztelt Doktornő/Úr! Betegségem 22 éve kezdődött, 7 éve napi fél tbl Letrox 50-et szedek. Kezdetben csak Metothyrint kaptam néhány évig, TSH-m 0...