Folyamatos fogyás

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni. Viszonylag elég rövid idő alatt elég sokat fogytam. jelenleg 43.9 kg vagyok, és 168 cm magas. Úgy tudom, ez elég rossz arány. Jártam már dietetikusnál, de sokat nem segített. Volt már pajzsmirigy vizsgálatom is, ott is minden rendben volt. A laboros eredményeim is rendben vannak általában. Hiába eszek, ahelyett, hogy feljebb menne a súlyom, folyamatosan csak lejjebb megy. Próbáltam már tápszeres italokat is, de azoknak sem volt túl nagy sikere. Tudnának esetleg javasolni valamit, amiből kiderül, hogy miért van ez? Akár valamiféle vizsgálat, vagy hogy egyáltalán kihez/hova lehet fordulni ilyen estben. Előre is köszönöm!

Dr. Felszeghy Enikő válasza fogyás témában

Kedves Kérdező!

A fogyás hátterében állhat organikus (szervi) és lelki ok is. Mindenképpen érdemes részletes kivizsgálást kérnie, ehhez a háziorvos tud segíteni (pl. hasi UH, vérvétel általános vizsgálatra és sz.e. pszichológus vizsgálat is szükséges lehet) .

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. július 25., 17:41; Megválaszolva: 2011. július 26., 06:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Lelet értelmezés
Üdvözlöm! Nagyon köszönöm doktornő a korábbi részletes válaszait egy másik kérdésemre. A csatolt lelet értelmezésében szeretném kérni a...
Pajzsmirig túlműködés?
Tisztelt Doktornő! Édesanyám normál táplálkozás mellett erősen fogy, verejtékezik, állandóan melege van, ritkul a haja, szapora a pulzusa, viszont...
Fogyókúra
Üdvözlöm! Én egy 25 éves nő vagyok, aki világ életében túlsúllyal élt.Tavaly nyár vége felé belekezdtem a diétába és a mozgásba. Azóta...
Mi lehet az ok?
Magas, vékony nő vagyok175cm, 48kg. Mindig is sovány voltam 45 kg-tól nem voltam több fiatal koromban sem. Az utóbbi időben 4-5kg-t fogytam az utóbbi...
Pajzsmirigybetegségről!
Tisztelt doktornő, írtam, hogy pajzsmirigyalulműkődés miatt megnőtt a súlyom, azt tetszett írni, hogy ne szedjek fél l-tiroxin helyett többet, ha...