Pajzsmirigy

Kedves Doktor Nő/Úr! Érdeklődnék, hogy a pajzsmirigy alultermelésre (értékeim: TSH: 0, 021, FT4: 18, 16, FT3: 4, 90) kapott Euthyrox nevű gyógyszer szedésekor magától visszaáll az eredeti testsúly, vagy diéta szükséges? A rendszertelen menstrúáció kapcsolatban állhat a pajzsmirigy betegségemmel és ez is rendeződni fog?

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy alulműködésre a magasabb TSH jellemző. Önnél ez az érték alacsony. Amennyiben ez a laborvizsgálat még gyógyszermentes időszakban lett elvégezve, nem indokolt az Euthyrox szedése. Ha már gyógyszer szedése alatt lett levéve a vér és ez ennek az eredménye akkor esetleg szóba jön az Euthyrox adag kis mértékű csökkentése. A testsúly ilyen esetben ha az étrend megfelelő normalizálódni fog. Feltétlenül keressen fel endokrinológust!

Megválaszolva: 2011. július 25.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Hashimoto és Betadine
Magas TSH érték fennálló és kezelt...
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 12 éve szedek pajzsmirigy alulműködésre Euthyrox 100-as gyógyszert, mellyek a TSH, T3,T4 értékeim normál tartományban vannak tartva,...
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves nőnél
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja, derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25 mikrogrammot....
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye. Néha picikét köszörüli a torkát. Labor eredménye nagyon...
Pajzsmirigy vérvétel-eredmények
Tisztelt Doktornő, a nőgyógyászom menstruációs ciklus rendszertelenség okán (amit akkor annak tulajdonítottunk, hogy kihagytam a fogamzásgátlót egy...