• Pajzsmirigy?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr, 2010 novemberében hosszú idő után (10-12év) abbahagytam a fogamzásgátló szedését (Yadine).-szépen lassan elkezdtem hízni, holott óvatosan ettem és rendszeresen sportoltam is. A menstruációm kb most kezd normalizálódni.Jelenleg 8-10 kg felesleg van rajtam, ami már egyre elviselhetetlenebb.Elkezdtem utána járni mitől lehet...hát a hormonjaim nincsenek túl jó formában :) A progeszteron és az ösztrogén az rendkívül alacsony.Elvileg a T hormonok rendben vannak az anti TPO mutat eltérést.A leleteimet eesetleg el tudom küldeni emailben, hogy vessen rá egy pillantást? Köszönöm nagyon Zsuzsa

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy működése rendben van, ez a minimális aTPO emelkedeés nem jelent gondot. A gyarapodó testsúly okozhatja a petefészek enyhe működészavarát, amelyet legegyszerűbben azzal javíthat, ha leadja a súlyfeleslegét kiegynsúlyozott, csökkentett kalóriatartalmú etrend és napi sport segítségével. Ha odafigyel, napi 1200 kCal-nál nem eszik többet és ezt napi 5 alkalomra osztja szét a sport mellett, sikerülni fog, mert a laborleletei nem idokolják a testsúly növekedésést.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 01., 10:56; Megválaszolva: 2011. július 06., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: