• Pajzsmirigy működés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Laborleletemen a TSH érték 5,3 mlU/L, a szabad T4 9,97 pmol/L, szabad T3 3,72 pmol/L és az anti-TPO 562,9 U/mL. Szeretném megtudni, hogy ezek alapján hogyan működik a pajzsmirigyem, szükséges-e gyógyszeres kezelés, illetve milyen változásra számíthatok egy esetleges kezelés után és megszűnnek-e az egyéb panaszok: pl. hajhullás. A laborerdményemen túlmenően az alábbi "tüneteim" vannak: intezív hajhullás (főleg a fejtetőn), száraz bőr, gyakori fejfájás, időszakos gyomor-, ill. hasi fájdalom. Üdvözlettel: K. Krisztina

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Enyhén magasabb TSH és magas aTPO autoimmun pajzsmirigy gyulladást igazol. Érdemes lenne kis adagú pajzsmirigy hormon pótlást kapnia, hogy a TSH 1-2 mIU/l közé kerüljön. Keressen fel endokrinológust.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 15:09; Megválaszolva: 2011. július 04., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: