• PCO, Cushing mi lehet még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 2 év alatt 22 kilót híztam. Gyereknek is a kicsit pufi kategóriába soroltak, de nem volt semmi szörnyű. Mikor elkezdődött a hízás az orvosok azt mondták, hogy biztosan sokat eszem. Mára szinte alig veszek valamit magamhoz azt igyekszem minél több alkalommal elfogyasztani. A mellékveséim rendben, sella mri rendben. A petefészkeimben sok kicsi cysta és néhány nagyobb. A legújabb vizsgálat a cukor inzulin terhelés volt.Glükóz 4,4 mmol/L 3,5 - 6,1 Glükóz terhelés 60' 5,0 mmol/L 3,1 - 10,5 Glükóz terhelés 120' 3,9 mmol/L 3,1 - 7,5 Inzulin 8,4 mlU/L 1,9 - 23,0 Inzulin terhelés 60' 67,8 mlU/L Inzulin terhelés 120' 23,5 mlU/L Még egy 21 napos hormon vizsgálatom is volt-ennek nincs meg az eredménye. Annyi mindenre tippeltek az orvosok, de gyógyszert sem kapok és tanácsot sem. Egyre csak hízok és ez rettenetesen megijeszt. Mi a teendő?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a elhízás, hormonzavar témában

        Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megmondani, mi a baja, de ha felmerül a kérdésében szereplő Cushing szindróma gyanúja, akkor mindenképpen mellkévesekéreg hormon vizsgálatot érdemes végezni (nem tudom mit takar a mellékvese rendben kifejezés ugyanis) és az segíthet ennek a betegségnek a kizárásában. Sokszor néhánynapos osztályos felvétel is segíthet egy átfogó kivizsgáláshoz vagy esetleges életmódváltás elkezdéséhez.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 20., 15:06; Megválaszolva: 2011. június 22., 05:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés