• Magas prolaktinszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 júniusában vettem észre, hogy tejcsorgásom van. Az MR vizsgálat és a mell rákszűrésének vizsgálata negatív eredményt mutatott. 2010 októbere óta szedek bromocriptint, amelyet 2011 februárjától már kettessével kell bevennem, mivel a prolaktin szintem növekedett. Az első eredményem: 1713mIU/L. A második: 2205mIU/L. A harmadik:71ng/ml. A harmadik eredményt nem tudom összehasonlítani az előző kettővel, mert más labor csinálta és nem tudom átváltani. Referencia érték az első kettőnél 40-530, a harmadiknál 2,8-29,9. Azt szeretném tudni, hogy milyen vizsgálatokat javasolnának még elvégeztetni, mert úgy látom, hogy értékeim a gyógyszerszedés ellenére egyre magasabbak? Köszönöm .

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a prolaktin szint témában

        Kedves Kérdező! Gondolom endokrinológián gondozzák, ahol már minden lehetséges vizsgálatot előírtak. A koponya MR-t 1 év után meg lehet ismételni, nem látszik e hypophysis megnagyobbodás jóindulatú daganat miatt. Egyéb vizsgálat neurológiai szempontból nem indokolt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 14., 10:52; Megválaszolva: 2011. május 16., 23:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: