• Strumma szoptatás miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! A segítségüket szeretném kérni a következő problémám miatt: tegnapelőtt egy orvos félválról megkérdezte, hogy van a strummám, mivel én értetlenül álltam, mondta, vizsgáltassam ki. Eléggé megrémisztett, Két évvel ezelőtt az akkoriban fennálló tartós köhögés tisztázása miatt néztek TSH-t, akkor mindent rendben találtak. Legutóbbi vérképemben azonban a koleszterin emelkedett volt (semmi olyan nem eszem, ami emelhetné) . Kb egy hete estem át egy torokgyulladásos-rekedtséges fertőzésen, még mindig hurutosan köhögök (szerencsére produktív, fehér színű), mindemelett van egy 5 hónapos gyermekem, akit még szoptatok (most kezdett el szülés után hullani a haj stb,valószínű most áll vissza a hormonháztartás). Szemeim újabban valóban fénylenek, de inkább a kialvatlanság okozhatja. Kérdésem az lenne, hogy a (valóban látható, de inkább csak egyik oldalon erősebben) nyakon lévő pajzsmirigy-megnagyobbodást okozhatja-e a nemrégiben átvészelt vírusos fertőzés vagy a terhesség/szoptatás miatti hormonok? Amenniyben igen, ez visszaáll magától? Személyesen milyen orvoshoz fordulhatok ennek tisztázására? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a struma témában

        Tisztelt Kérdező! Ránézésre nem tudja senki sem megmondani a pajzsmirigy göbös átalakulását, esetleges alulműködését. Első lépésben háziorvosa segítségével legyen egy TSH ellenőrzés és nyaki ultrahang. Szülés után valóban felborulhat a hormonháztartás, hiszen a terhesség során a pajzsmirigy szerepe kiemelten fontos.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 12., 11:51; Megválaszolva: 2011. május 16., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés