• Pajzsmirigy és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 16 hetes kismama vagyok,és a kötelező nyaki Uh-n találtak egy kis problémát a pajzsmirigyemen:asszimetrikus,jobb oldalon mérsékelten nagyobb,több göb található benne,melyből a legnagyobb 15 mm. Vettek vért melynek ma lett meg az eredménye: TSH: 3,14(0,35-4,94) Szabad T3: 4.12.(1,71-4,10), szabad T4:1,07(0,70-1,48) anti-TPO<1 iU/ml (<5,60) Normális értékek ezek??? Ez a pjazsmirigy probléma esetleg összefügghet magas vérnyomással,lábdagadással??? Mert a vérnyomásomra Betaloc-ot szedek, a lábam néhány napja dagad,bár szerintem még korai.A terhességgel nem szedtem fel csak 2 és fél kilót,viszont előtte elég sokat,most majdnem 20 kg felesleg van rajtam. Mellső falon tapadó méhlepénnyel ami alul helyezkedik el közel a méhszájhoz,vagyok itthon,amire azt mondják,hogy majd felhúzódik. Ön szerinte mennyire súlyosak ezek a problémák? Mire figyeljek oda? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy, terhesség témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy hormon szintek normál tartományon belül vannak. Így ezzel nincs teendő. A göböt tovább kell majd vizsgálni, ehhez endokrinológust érdemes felkeresnie. A súlygyarapodása viszont gond, ezt jó lenne mérsékelni, mert a terhességben ez szöbődményekhz vezethet.Az étkezésére nagyon figyeljen oda!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 27., 12:16; Megválaszolva: 2011. május 02., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés