• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne,hogy nekem pajzsmirigy alulműködésem van,amire L-Thyroxin gyógyszert szedek,jelenleg napi 125 mikrogrammot.Ezzel az adaggal 2 alatt volt az értékem.Okt.28-án szültem,szülés után még mindig 2 alatt volt az érték.Mai napon megnézettem a Tsh értéket,és 7,76 volt.Szeretnénk majd még egy babát,így szeretném megint 2 alá csökkenteni.Kérdésem az lenne,mennyire emeljem az adagot,és mitől lehet,hogy így megemelkedett az értékem? Köszönettel Sz.Krisztina

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Elsősorban azt kell tisztázni, hogy megfeleően szedte-e a gyógyszert, minden nap reggel, étkezés előtt fél órával. Ugyanis csak ekkor teljes a felszívódás. Ha nem, ezen javaslok javítani. Ha igen, akkor a gyógyszeradag emelése javasolt, de ezt beszélje meg orvosával.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 12., 17:53; Megválaszolva: 2011. április 14., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: