• Pajzsmirígy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy a vérvizsgálat által kapott eredményeim mennyire "súlyosak" , kell-e már most hormonpótlás illetve szükséges-e további kivizsgálás ? Ha igen melyik intézményhez forduljak? Csak hormonpótlással lehet segíteni vagy gyógyhatású készítmények is hatékonyak lehetnek(barna alga, szelén, esetleg tud-e mást javasolni?)? Ódzkodom a hormonkészítményektől mert félek, hogy még inkább elnyomják a szervezet saját működését és csak egyre több kellene belőle... Várom mielőbbi válaszát mert a közérzetem irtó rossz, nagyon fáradt vagyok állandóan (napi 10-12 óra alvás mellett), folyamatosan hízom (utóbbi egy évben 10 kg) pedig nem úgy étkezem mint egy átlagos ember, mert akkor már kb.150 kg lennék. Tehát várom mielőbbi válaszát, T4 (szabad) 14.8 pmol/l ref:10.3-24.45, TSH (szuperintenzív) 7.25 mlu/l ref:0.4-4.2, Thyreoida-peroxidáz elleni antitest 1000 iu/l-nél nagyobb ref:5-35. Üdvözlettel: Hetti.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a endokrinológia témában

        Kedves Kérdező! Az eredményei alapján Hashimoto thyreoiditise van, ami csökkent pajzsmirigy rezervkapacitással jár (magas az sTSHja, de jó a szabad hormon szintje), emiatt azonban már hormonpótlás szükséges. Más módszerrel nem lehet segíteni, és ez okozhatja a testsúlynövekedését, emiatt kérem, hogy keressen fel endrokinológust és kérjen gyógszeres kezelést. Azért azt tudni kell, hogy az eredményei azért nem annyira szörnyűek (a szabad hormon szinte normális).


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 10., 10:16; Megválaszolva: 2011. április 11., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés