• Máj érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr! Másfél éve szültem a kisfiam,csökkent pajzsmirirgy müködésem van szedek rá gyógyszert 10 éve.Mióta szültem nem áll helyre a máj értékem sem és a pajzsmirigy értékem sem.A máj mindegyik értéke20-al több mint amegengedett.A pajzsmirigyem tsh:6.86.Nem lehet hogy a májamnak valami baja van?Vagy a pajzsmirigy miatt nem jo az érték?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy, máj témában

        Tisztelt kérdező! A hypothyreosis megnövelheti a GOT és GPT szinteket, de ilyen kis eltérésnél, de ez nagyobb eltéréseknél jellemző. Amennyiben ön túlsúlyos, a májban lerakódott zsír is okozhat ilyen laborértékeket. Erre a legjobb a helyes táplálkozás , mozgás és testsúlycsökkentés. A pontos okot vizsgálatokkal lehet kideríteni, erre belgyógyászaton, esetleg hepatológián keríthet sort.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 07., 13:16; Megválaszolva: 2011. április 12., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: