Mi lehet a bajom?

Tisztelt Doktornő! A problémám kb 3 évvel ezelőtt kezdődött, először a fejbőröm kezdett pikkelyesedni, akkor a bőrgyógyász kénes sampont javasolt. Azután pár héttel később a combomon olyan lett a bőröm mint aki fázik, tiszta libabőrös. Az egyik doktornő azt mondta, olyan pufi az arcom mint a cushing betegeknek, ekkor én még nem is hallottam ilyenről, majd otthon megnéztem a neten mi ez és teljesen elképedtem. Mindig kerek volt az arcom, de azért kövér nem vagyok. Nagyon megijedtem, ezért elmentem egy pajzsmirigy uh vizsgálatra, ahol azt írták a leletemre, hogy az átlagosnál kisebb a pajzsmirigyem. Nem tudom ez jó vagy rossz, de én nem érzem magamat betegnek. Előre is köszönöm. Viki

Dr. Fáklya Mónika válasza Kicsi pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A hormontermelést endokrinológiai szakrendelésen vizsgálják. Legalább pajzsmirigyhormon vizsgálat javasolt, a többi esetleg szükséges vizsgálatot a személyes vizsgálat során az orvosa indikálni fogja.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. április 05., 17:21 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 20:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?