Endrokinológus

Tisztelt Doktornő! Szeretném ha segítene leletem értelmezésében. Pajzsmirigyem novemberben alúlmüködött márciusra már túlmüködést állapítottak meg. Napi 1 szem letrox-ot szedek. Az ultrahang vizsgálat eredménye: Normális nagyságú és echogentiású, homogén alapszerkezetű pajzsmirigylebenyek. Keskeny isthmus. A jobb lebeny felső egyharmadában egy 6mm echoszegény göb látható. A kérdésem az lenne hogy ez kezeléssel elmúlhat vagy már csak mütéti beavatkozás esetén, illetve mikor lehet szükséges sebészi beavatkozás. Válaszát tisztelettel köszönöm

Dr. Fáklya Mónika válasza Pajzsmirigy lelet témában

Tisztelt kérdező!

A Letrox az alulműködést kezelő hormonpótló gyógyszer.

A túlműködést ezzel nem kezeljük.

Inkább arról lehet szó, ha az eredményeiben márciusban alacsony TSH és magasabb fT4 szintek voltak, hogy sok volt a kapott Letrox adag. Ilyenkor kicsit csökkenteni szoktak az aktuális adagon.

Műtét az ön esetében az általam ismert adatok szerint nem szükséges. A kezelést mindenképpen, mihamarabb beszélje meg endokrinológusával!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. április 05., 14:37 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 20:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Babatervezés - magas TSH és prolaktin...
Kedves Doktornő! Két éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül.... a menstruáció 2. napján vett labor értékeimre a nőgyógyászom azt...
Pajzsmirigy
Tisztelt Doktornő! Ön szerint mi a teendő ha a következő az eredmény? FT4: 2.95 TSH: 0.004 Alulmüködik a pajzymirigyem? Milyen gyógyszert...
Vélemény/javaslat kérése.
Tisztelt Doktornő! Úr! A mellékelt leletekről szeretném kikérni a véleményét, illetve javaslatát! Megtisztelő válaszát előre is...
pajzsmirigy túltermelés
A háziorvosom pajzsmirigy túltermelés gyanúja miatt elküldött a laborba, ahol a TSH-m 0.172 lett. Sajnos időpontot kellett kérnem a szakorvoshoz...
pajzsmirigy túlmüködés
Tisztelt szakértő! A változó kori problémáimmal egy időben pajzsmirigy túltengést is megállapítottak. Állandóan feszült és ideges vagyok...