Magas TSH és T3

Jó napot! Egy magas vérnyomás miatt elvégzett vérvételen magas TSH és T3 szintet állapítottak meg nálam. Ma voltam az endokrinológián, ahol az orvos tovább küldött ultrahang vizsgálatra, illetve emellet megállapította, hogy nedves a tenyerem, magas (de legalábbis ingadozó) a vérnyomásom.Rendkívül szófukar volt, annyit tudtam meg tőle, hogy a T3 a pajzsmirigy egyik hormonja, illetve, hogy le kell szoknom a cigiről, és nem ehetek jódozott sót. Próbáltam interneten utánanézni, hogy a nálam tapasztalható magas értékek mit okozhatnak, mire utalhatnak, de nem találtam semmit, ezért kérném a segítségét (tehát: magas TSH és T3 mire utal, és mit okozhat? )

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy túlműködés témában

Tisztelt kérdező!

A TSH és az fT3 ilyen alakulása ellentmondásos. Jó lenne tudni az fT4 szintjét és a pajzsmirigy ellenes antitestek szintjét is. Írja meg a pontos értékeket. (mértékegységgel, referencia tartománnyal)

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. április 05., 12:39 ;Megválaszolva: 2011. április 07., 14:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Basedow tünetek
Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az...
pajzsmirigy túlműködés és hízás
Tisztelt Doktornő! Ezt a kérdést tettem fel Önnek korábban: Basedow típusú túlműködést diagnosztizáltak nálam, hormonerdmények és uh...
Pajzsmirigy túlműkődéssel...
Tisztelt Szakértő! A véleményüket és tanácsukat szeretném kikérni. Tavaly óta pajzsmirigy túlműkődéssel kezeltek, autoimmun eredetű volt....
pajzsmirigytúlműködés
Tisztelt Doktornő Pajzsmirigy túlműködésre milyen gyógyszert lehet, illetve kell szedni? Kapható recept nélkül erre gyógyszer? Köszönöm a...
Pajzsmirigy
Kedves Doktor! Anyukámnak2011 dec-ben súkyos infarktusa volt, és 1 katéterezése januárban.Februárban lett volna a pajzsmirigy műtét, de az infarktus...