Pajzsmirigy hormon

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: Rutin vérképet nézettem meg, amiből kiderült, hogy a TSH pajzsmirigy hormon 0.1 szinten van.28 hónapos kislányomat 25 hónapig szoptattam, és most kb. 3 hetes terhes vagyok. A vérvétel idején kb 2 hetes lehettem.Gyulladás volt a szervezetemben, kb 3 hete náthás voltam, a vérvétel napján pedig egy erős hasmenéses, hányásos megbetegedésem lett estére, ami az egész családon át ment, de nekem volt a legrosszabb kimenetelű./ óra alatt kb 20-szor mentem WC-re, de a végén már csak víz jött belőlem.Lázas nem voltam.Diétáztam és egy nap alatt rendbe jöttem.Lehetnek ezek az okai a pajzsmirigy eredménynek? Strumám nincs, megvizsgálták, most ellenanyag szérumot vizsgálnak.Lehet e miatt valami baja a babának? A kislányomnál nem okozhatott bajt, hogy szoptattam, és a pajzsmirigy eredményem nem jó? Kialakulhatott nála is a pajzsmirigy hormonnal hasonló? Olvastam, hogy gyerekeknél a megkésett beszédfejlődfést eredményezheti. Még nem igazán akar beszélni, kb 20 szót mond ki csak, de megérti amit mondunk neki.Szobatiszta már.Kérem segítsen, mert nagyon aggódom értük.

Dr. Fáklya Mónika válasza Pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Nagyon enyhe a TSH csökkenése. fT4 szintet is kell méretni, hogy kiderüljön, áll-e enyhe pajzsmirigy túlműködés a háttérben. De az is lehet, hogy a vérvételkor zajló fertőzés, vagy a koraterhesség okozta ezt a kis eltérét. E miatt a babának várhatóan nem lesz baja, de javaslom, hogy endokrinológust keressen fel a kivizsgálás miatt. Ha jelzi, hogy várandós, soron kívül, hamarabb kap időpontot.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 31., 11:09 ;Megválaszolva: 2011. április 03., 21:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Pajzsmirigy alul vagy felülműködés...
Tisztelt Dr. Nő/Úr Arra szeretnék választ kapni, létezik e olyan (hormon) injekciós kezelés kifejezetten pajzsmirigy alul vagy esetleg pajzsmirigy...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése