Pajzsmirigy alulműködés kezelése

Tisztelt Doktornő! 1 éve pajzsmirigy alulmüködéssel kezelnek. Letrox 100 mg gyógyszert szedek. Izotóp és semmilyen más típusú vizsgálatra nem küldött a kezelőorvps, igazán a gyógyszer felírásá kívül más nem történik. Én tennék önmagamért. Étkezésre figyelek, mozgok (nem eleget) mert 6 kg híztam és nem érzem a régi önmagam. Szedek fokhagyma tablettát (a "tiszta" fokhagymagerezdet nem bírja a gyomrom. Mit javasol még, alternatívaként, mert a koleszterinem jelentősen romlott ezen betegség miatt. Köszönöm, ha válaszol.

Dr. Fáklya Mónika válasza hipothyreosis témában

Tisztelt kérdező!

Amennyiben a pajzsmirigy hormon szintjei rendben vannak, a koleszterin szint emelkedése az életmód következménye. Zsírszegény diéta és mozgás javasolt, súlyosabb esetben zsírcsökkető gyógyszerek szedése is szóba jön.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 30., 08:17 ;Megválaszolva: 2011. március 30., 15:28
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás