Inzulin rezisztencia

16 éves vagyok o inzulinom 10, 05 a 120 perces 111, 71 Lehet e ez mérési hiba /a két vérvétel között 500 métert gyalogoltam/ Merckformint kaptam, amitől rosszul vagyok.Pcos a gyanú egyéb tünetek alapján. Akkor is ezt a gyógyszert kell szednem ha nincs IR em, de nem tudok fogyni, akném van és histuismusom van?

Dr. Felszeghy Enikő válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves Kérdező!

A 120 perces inzulin szintje magasabb. Ha PCOS és egyéb tünetei is vannak, a metformin segíthet. Hogy Önnek segít-e vagy sem, azt nem tudom vizsgálat és egyéb adatok nélkül megmondani, de érdemes megbeszélnie a gyógyszert javasló orvossal a panaszait.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 29., 15:24 ;Megválaszolva: 2011. március 30., 19:11
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktor! Terheléses cukor vizsgálaton voltam. Panaszaim éhségérzet, hízás, fáradékonyság... Régebben inzulinrezisztenciám volt melyre...
Van e inzulin rezisztenciám
OGTT lelet eredménye mit mutat?
Kedves doktor úr/nő! Ön szerint milyennek számít az alábbi OGTT lelet? Cukor (0-60-120 perc): 5.4-5.2-6 mmol/L Inzulin (0-60-120): 6-42-64...
Inzulinrezisztenciás lehetek, vagy...
Pár napja terheléses cukorvizsgálaton voltam, illetve levetettek pár hormont is. Az eredmény: Éhgyomri vércukor: 5.2mmol/l 120' vc:...
Inzulin rezisztenciával kapcsolatban
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy évvel ezelőtt inzulin rezisztenciát állapítottak meg nálam. Az akkori értékeim a következők voltak: Cukor 0 perces:...