Pajzsmirigy túlműködés

Kb. 5-6 éve magas volt a vérnyomásom állítólag ezt is a pajzsmirígy okozta de a renitec gyógyszerrel be lett állítva.volt benne egy kis göb is. Azt nem mondták hogy túlmüködne vagy alul.Viszont hiába ettem sokat 1 dekát nem híztam most meg már nincs is étvágyam, izzad a talpam és a tenyerem, nagyon változik a hangulatom, néha depressziósnak is érzem magam és stresszesnek és 172cm vagyok meg 52kg. Az nagyon kevés szerintem.Viszont ha szedném rá a gyógyszert akkor lehetséges hogy meghíznék? Köszönöm: egy 22 éves anyuka

Dr. Fáklya Mónika válasza hyperthyeosis témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy túlműködét kezelni kell, mert ez egy súlyos betegség. Amennyiben a hormonszintjei most is magasak, feltétlenül gyógyszeres kezelésre van szüksége. Annyit fog hízni, hogy visszanyerje a normális testsúlyát. Az elhízás helyes étrenddel megelőzhető.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 29., 13:31 ;Megválaszolva: 2011. április 03., 21:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?