Tünetek

Jónapot! Az a bajom hogy a hipófízis adenóma tünetei között sokban magamra ismertem..nemhiszem hogy ez lenne a bajom, de mégis aggódok hogy mit lehetne tenni. A legfőbb amiatt aggódok: a kezemen és lábamon látható lilásvörös érszerű elszineződés, általában hidegben, ami eltünik egy pillanatra ha megdörzsölöm, felmelegítem.De nem csak akkor amikor fázom, hanem teljesen normális hőmérsékletben is ilyen, csak akkor van normális színe amikor melegem van.Voltam vele orvosnál, de aztmondta hogy csak a hideg miatt van, amikor az erek kitágulnak és az látszik, mert vékony a bőröm, és hogy ez egyéni dolog. Azt mondta ez ellen nem lehet tenni, de én mégis szeretnék, mert nem szeretném rejtegetni magam, és hogy mindenki mindig megkérdezze: mért ilyen a bőröm.Nagyon zavar engem sajnos és szeretnék ellene tenni, de tanácstalan vagyok.: ( Emelett tüneteim: fokozott verejtékezés, pattanások mitesszerek nagyon sok helyen, még a felkaron is, a háton, mellkason, combon. Erős szőrzet: lábon nemi szereven, karon, ezek mellet a szőr megjelenik a hason, fenéken, háton..szinte mindenhol, és nagyon zavaró, mert másoknak nem ilyen. Vizelési problémának nemtudom h mondható e, hogy gyakrabban járok vizelet űrítésre mint mások, gyomorpanaszaim is vannak.Fejfájás. Mestruációs zavarok: gyakran van fehér folyásom és nem jön meg rendesen, cs ritkán és aakkor is csak 1-2 napig tart, amit barna váladékozás előz meg. És sokszor nem emlékszek dolgokra amikre mások igen, elég feledékeny vagyok. Rossz közérzet, szorongás: nap mint nap így érzem magam..szorongok, görcsölök azon hogy másoknak megfeleljek, és h szeressenek, zvarban vagyok..nem tudom elengedni magam, szórakozni, szabadnak lenni.sokszor lennék inkább egyedül, mint emberek között, de kűzdök vele és inkább társaságba járok, próbálok többet beszélgetni az emberekkel, szabadabb lenni. (Lehet hogy ez nem ide vonatkozik, de ha nem baj mégis leírtam hátha tud nekem segíteni.) Sokszor fáradt vagyok és leginkább aludnék.Sokszor változik a hangulatom.És az orvos szerint a nyirokcsomóim is nagyobbak az átlagnál. Ezek már több éve így mennek, de azt mondták normális dolgok ezek, és hogy egyéntől függ, de én mégis szeretném megkérdezni egy szakértőtől és elnézést h ilyen hosszú lett. De jobbnak láttam mindent leírni, hátha van rá valami mód hogy ezeken javítsak, és hogy mi lehet a probléma, mert nem szeretnék ennyire különbözni másoktól, mert szerintem ezek furcsa dolgok.Köszönöm előre is hogy szánt rám időt.Várom válaszát.:)

Dr. Felszeghy Enikő válasza hipofízis tumor témában

Kedves Kérdező!

Sajnos vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi a problémája, annak ellenére, hogy nagyon sok panasza van. Ami jó hír, az agyalapi mirigy problémáit nem adják ingyen, az pedig, hogy valakinek minden tünete meglegyen és emellett többé-kevésbé éveken keresztül élni tudjon, nem valószínű. A tüneteknek lehetnek más okai is, és lehet, hogy csak Ön értékeli ennyire drasztikusan ezeket. Mindenképpen érdemes a menseszavar, szőrösödés miatt nőgyógyászhoz fordulnia, lehetőség szerint endokinológushoz, akkor ő tovább irányítja Önt, ha úgy érzi, hogy a háttérben más is van. Mindenképpen javasolnám még emellett pszichológus segítségét is, hiszen a betegségek kizárása után az önkép felépítése és megerősítése is fontos feladat.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. március 26., 12:03 ;Megválaszolva: 2011. március 29., 05:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?