Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt doktorno/ur, kb. negy eve pajzsmirigy alulmukodest diagnosztizaltak, kaptam ra kezelest (sajnos az orvossag nevere mar nem emlekszem) ami normalizalta a tuneteket, de teherbe estem es megszakitottam a gyogyszerszedest. Az endokrinologus doki azt mondta 3 honap utan folytasam a gyogyszeres kezelest, ami nem sikerult, mert veszelyesztetett terrhes voltam es korhazba kerultem. (azota sem kerultem endokrinologushoz, a tunetek viszont vissza tertek) Azt szeretnem megtudni, hogy a gyermekre milyen hatassal van/lehet a tovabiakban a felbemaradt kezeles., illetve a pajzsmirigy alulmukodesere szedett hormonalis tableta melekhatasa kent jelentkezhet pl: arcon vagy mas testreszen (eros )szor novekedes? ELORE IS KOSZONOM

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Sürgősen keressen fel endokrinológust. Nagyon fontos a terhesség alatt a megfelelő pajzsmirigy hormon ellátottság a gyermek fejlődéséhez. Ha nem sikerül napokon belűl időpontot kapnia, akkor belgyógyásza vagy szülésze is tudja ellenőrizni a hormonszintjeit, és ha ezek alacsonyak, a pajzsmirigy hormon pótlást haladéktalanul meg kell kezdeni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 15., 13:35; Megválaszolva: 2011. március 20., 11:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...