Pajzsmirigy

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a következő vizsgálati eredmény után forduljak-e specialistához? Vizsgálati eredmény: Pajzsmirigy+nyaki lágy rész UH A pajzsmirigy mindkét lebenye megnagyobbodott, a jobb lebeny 27*21*56mm. Az istmus szabályos szélességű. A mirigyállomány alapszerkezete inhomogen. Vascularisatioja számottevően nem fokozott. A jobb lebeny középső harmadában két, 5-6mm-es inhomogen, környezeténél echoszegényebb göb különíthető el. A jobb lebeny isthmus határon 12mm-es echoszegény göb emelkedik elő. A bal lebeny alsó harmadában egymás mellett három, környezetével közel azonos echogenitású, inhomogen, döntően széli vascularisatiót mutató göb ábrázolódik. A caudalisabb helyzetűek 2cm legnagyobb átmérőjűek, kisebb cystosus területeket is tartalmaznak, a cranialisabb elhelyezkedésű 1, 5cm legnagyobb átmérőjű, vékony, echoszegényebb sávval körülvett. A nyakon kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható.Struma modosa. A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Endokrinológiai szakrendelés felkeresését javaslom.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 06., 19:46; Megválaszolva: 2011. március 07., 22:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...