Pajzsmirigyprobléma 18 évesen?

T.Doktorúr/Nő! Lányom TSH értéke 4, 80, felső határ 4, 94.Szabad T4 frakció 1.22 felső határ 1, 48.Kérdésem aggódjak-e, utalhat ez a közelítő érték valamiféle pajzsmirigybetegségre? Én is szedek rá gyógyszert, esetleg nagyobb a hajlam ilyenkor? Stresszes, ideges, hullik a haja, fáradékony.Van egy jólfejlett vsahiánya 12-es szint körül, amire gyógyszert kap.Pár napja elkezdte a fogamzásgátló szedését, elsősorban az aknés bőrproblémái miatt.Talán mindezen tünetek mögött egy probléma húzódik? Hova forduljunk? Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Mivel a családban van pajzsmirigy betegség, javaslom, hogy autoimmun pajzsmirigy betegség irányában aTg és aTPO vizsgálatot végeztessen ill., ha a vashiány elhúzódóbb, vagy többször visszatér lisztérzékenység (coeliakia) irányában kérjenek szűrővizsgálatot. Endokrinológiai szakrendelés felkeresését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 23., 21:23; Megválaszolva: 2011. február 25., 16:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt