L-Thyroxin

Üdv! AZt szeretném megkérdezni, hogy az L-Thyroxin nevű pajzsmirigyre ható gyógyszer ha van akár normális vagy alul-vagy túlműködéssel járó golyva strűma göb cysta egyebek, hogy ez a gyógyszer mennyire szabályozza ezeket és mennyit vesz vissza Például: a pajzsmirigy lebenyek méretéből!?

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Pajzsmirigy hormon tartalmú gyógyszer pajzsmirigy alulműködés esetén hormonpótlásra alkalmazndó, ill. bizonyos eseteben göbök növekedésének gátlására is használják. Szigorúan csak endokrinológiai vizsgálat után. A beteg követése is az ő feladata, mert a betegek nem egyformán reagálnak a gyógyszerre.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 23., 19:46; Megválaszolva: 2011. február 25., 16:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4
Laborcsomag és szakorvosi javaslat...
Van-e autoimmun probléma?
Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire...