Milyen pajzsmirigyproblémám lehet?

Kedves Doktornő! Kedves Doktor Úr! 24 éves nő vagyok, december 9-én veszítettük el Kisbabánkat a 16. héten. 165 cm, 74 kg. Nem dohányzom, nem eszem sok édességet. A szemeim kiskorom óta dülledtek, a szemhéjam nagyon enyhén duzzadt, a szemem alatt karikás.) Több orvos is pajzsmirigyproblémára gondolt, több alkalommal voltam TSH-vizsgálaton. Az eredméyeim mindig a normál tartományon belül voltak. A babánk szinte azonnal megfogant (első gyermekünk lett volna) . Több alkalommal voltam kórházban vérzés és erős hányás miatt. A 12. héten vérzés miatt voltam bent, de a szemeim dülledtsége miatt kértek pajzsmirigyvizsgálatot (2010. 11. 11.) Az eredmény: TSH ultraszenzitív: 0, 713 (0, 460-4, 680) . Miután kijöttem a kórházból, újabb vérvételre mentem (2010. 11. 16.) , az eredmény: 1, 217 (0, 460-4, 680) . A nőgyógyász és a háziorvosom is mindkét eredményt megfelelőnek találta. 2010. december 10-én volt a műtétem, aminek során nagyon sok vért veszítettem, vörösvérsejt: 2, 7 (3, 9-5, 6) , hemoglobin: 84, 0 (120-160) . A testhőmérsékletem kb. 2 héten át éppen csak elérte a 36.0 fokot. A védőnőm javaslatára a háziorvostól kértem beutalót egy ellenőrző vérvételre, és kértem, hogy a TSH-t is írja fel. Megnézte a korábbi eredményeimet, és azt mondta, novemberben nézték, rendben voltak, most nem kell nézni. Úgyhogy sajnos nem is nézték. A védőnő szerint pajzsmirigyproblémára utalhat a dülledt szemem, a szapora szívverés és az alacsony hő, a háziorvos mégsem akarta vizsgálni. Azóta a pulzusom nyugodtabb (lehet, hogy az altatás miatt volt magasabb, és/vagy a mitralis prolapsus sindroma-m miatt) . A testhőm szintén normalizálódott, minden reggel mérem. A műtét után elég sok vitamint kezdtem szedni (és vasat) , szerintem ezek miatt híztam az elmúlt 2 hónap alatt 2 kg-t. A terhesség 16 hete alatt nem híztam. Ön szerint mi lehet a probléma? Lehet gond a pajzsmirigyemmel? (Több helyen olvastam a pajzsmirigy alul- és túlműködés tüneteiről, nem értek hozzá, de egyik probléma tünetei közül sem ismertem fel többet magamon, mint a másikéiból.) Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Mivel a pajzsmirigy hormon eredményei mindig jók voltak, véleményem szerint alkatilag lehet ilyen a szeme. Ilyen értékek nem adnak okot, hogy azt feltételezzük, hogy pajzsmirigy probléma állt a vetélés hátterében. A vérvesztesége okozhatott szapora szívműködést. Remélem a következő terhessége sikeres lesz, jó egészséget kívánok.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 23., 13:45; Megválaszolva: 2011. február 25., 16:26
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Kérem szíveskedjen a mellékelt leletet elemezni, kérdésem arra irányulna, rosszindulatú volt-e a daganat? Mellékelve küldöm a szövettan...
Pajzsmirigy
Tisztelt Doktornő! Felnőtt lányom autista, depressziós, mostmár képzelődik is, szóval felkerestünk egy magánorvost. Ő egy műszerrel kimutatta...
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Azt szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy miután augusztusban fordultam panaszaimmal orvoshoz, szeptember végére kaptam időpontot az UH vizsgálatra...
Pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktornő! Sajnos csak egy hónap múlva kerülök endokrinológushoz, ezért szeretném kérni a véleményét. 5 éve voltam pajzsmirigy...
TSH érték terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! A TSH értékem 5,5 volt az elmúlt 10 évben, de mivel minden egyéb érték megfelelő (T3, T4..) és tünetem sem volt nem kaptam...