Prolaktin szint

Tisztelt Doktor (nő)! Olyan problémával fordulok önhöz hogy: 5 évvel ezelőtt szültem egy gyermeket, 2.5 évig szoptattam, a szoptatás befejeztével sem apadt el a tejem még gyógyszeres kezeléssel sem...most fél éve elmentem nögyógyászhoz labor vizsgálaton kiderült hgy a prolaktin szintem a megengedett maximum kétszerese Bromocriptint szedtem fél évi híztam 10 k-ot visszamentem a szint nem csökkent megint felírták ugyanezt a gyógyszert! Gyermeket szertenénk már 1.5 éve nem sikerül mit tehetek? Kszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza prolaktin témában

CSak akkor van értelme a BRC-t szedni, ha olyan dózisban alkalmazza, ami csökkenteni tudja a magas prolactin értéket. Ha ennek a kontrollja nem történt meg, lehet hogy nem volt elég a gyógyszer dózisa. A hízása nem biztos hogy a magas prolactin értéke miatt van, ugyanakor a hízása miatt lehet hogy nincs peteérése. ezek a dolgok szorosan összefüggenek. Az a javasltom keressen fel olyan nőgyógyászt aki endokrinológiában is járatos.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. február 21., 22:00; Megválaszolva: 2011. március 01., 08:45
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tejszerű csepp a mellbimbón
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm...
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...