Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Három hónapja egy nyaki ultrahang vizsgálat alkalmával a vizsgálatot végző orvos véleménye az alábbi volt: a pajzsmirigy mk. lebenye normál méretű. Echoszegény, foltos, nem göbös. Hormonvizsgálat javasolt: Thyreoiditis. Az endokrinológus laboratóriumi beatlót adott, mely vizsgálatoknak az eredményei: TSH: 4.74 mIU/L, FT3: 4.5 pmol/L, FT4: 11.8 pmol/L, anti-thyreoid peroxidáz-antitest: 168.90 iu/ml. Kicsit aggasztónak érzem az eredményeket, s mivel csak 2011. március közepére kaptam időpontot az endokrinológushoz az leletek kiértékelésére, így az Ön véleményét is kérném. Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy hormon eredményeiben- bár normál értékeket nem írt- magasabbnak tűnik az aTPO szint és ez a thyreoiditist igazolja. Aggódnia nem kell, sürgősségi teendő ilyen hormonértékekkel nincs, de a márciusi endokrinológiai időponton jelentkezzen.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 15., 17:26; Megválaszolva: 2011. február 17., 20:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...