Hormonok

Tisztelt Dr. Fekete István! Szeretném a véleményét kérni a következőkkel kapcsolatosan. 2 éve szeretnénk babát, 1 éve járunk meddőségibe, férjem eredménye nincs rendben, nálam nem találtak semmit, petevezeték átjárható, hiszteroszkópia rendben, így volt 4 inszemináció, 2 lombik, sikertelenül, az első lombiknál elindult vmi, de nem maradt meg. Most alaposan megvizsgáltatom magunkat, voltam endokrinológusnál is, az eddigi eredmények: Terheléses cukor és inzulin (75 gr. glukózzal) Cukor 0 perc: 4, 5 Cukor 60 perc: 4, 5 Cukor 90 perc: 5, 7 Cukor 120 perc: 5, 8 Inzulin 0 perc: <2, 0 Inzulin 60 perc: 14, 2 Inzulin 90 perc: 19, 1 Inzulin 120 perc: 26, 4 Hormonok (4. napi vérvétel): TSH: 3, 05 FT4: 14, 76 FT3: 3, 73 anti TPO: 10 Anti TG <20 LH: 3, 19 IU/l FSH: 5, 57 IU/l Prolactin: 200, 9 mIU/l Progeszteron: 1, 25 nmol/l Oestradiol: 81, 8 Pmol/l Total tesztoszteron 0, 23 nmol/l (ez csillagos, 0, 29-1, 42-ig ad referenciát) SHBG: 50, 3 nmol/l DHEAS: 2, 7 umol/l (2, 68-9, 23 a referencia, tehát határon van) 20. napi 17-OH progeszteron: 0, 56 ng/ml Fizikailag, nőgyógyászatilag PCO jele nincs, 175 cm, 64 kiló vagyok. Endokrinológus lelethez csatolt levele szerint a TSH-n kívül minden rendben, arra ír fel majd gyógyszert, de csak 22-re kaptam időpontot, addig információt gyűjtök. Ő az inzulinra is azt írta, rendben, de arra már többen is mondták, hogy az arány nagyon nem jó, úgy tudom, a terhelt érték az éhgyomri 5-szöröse lehet maximum. Ezen kívül tudtommal az LH_FSH aránya is 1: 1 kellene, hogy legyen, nekem ettől eltér. Az inszeminációknál 2*1 clostilbegyt szedésekor is rendszeresen 5-5-3-3 tüsző volt, a lombiknál hosszú stimulálás volt nagy hormonadaggal (napi 2*150gonal) , 8 és 10 petesejttel, nem tudom, a hormonoknak van-e ehhez köze. Egy hete 160 g CH-diétázom, természetesen rá fogok kérdezni az endokrinológusnál, hogy az inzulinnal mi a helyzet. A diétával mennyit lehet ezen javítani és mennyi idő, amíg reagál rá a szervezet? A többi hormonról mi a véleménye? Mit javasol, hogyan folytassuk a kivizsgálásokat/kezeléseket? Tisztelettel és köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza endokrinológia témában

Az hogy lombik, vagy AIH valószínűleg a férje lelete dönti el.

Az inzulin res. kimondható, érdemes metformin kezelést indítani.

A többi értéke nem rossz. Ezt a jól sikerült stimulatiók is alátámasztják.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. február 14., 14:34; Megválaszolva: 2011. február 17., 09:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint