Túlzott szőrösödés.

Tisztelt Doktornő/Úr! 26 éves férfi vagyok és átlagosnál sokkal több a szőr rajtam, melyek vastagok, sötétek és erősek.. Genetika szerintem nem lehet ok mert a szüleim testvérem nem olyan szőrösek mint én. A mellkasomon, vállamon, felső háti részemen van jelentősen és fokozatosan terjeszkedik sűrűsödik. Nagyon elkeserítő. Mi okozhatja és mit lehet ellene tenni, hogy legalább ne szaporodjon tovább. Mi a véleménye a lézeres, krémes és egyéb végleges szőrtelenítésekről. Kb 14 éves korom óta rendszeresen szerzek magamnak ön örömöt, ez esetleg okozhat túlzott szőrösödést. Válaszát előre is megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza szőrösödés témában

Kedves Kérdező!

A fokozott szőrnövekedés általában túlzott tesztoszteron termelés miatt alakul ki. Ennek hátterében sok endokrin ok állhat, nagyobb valószínűséggel jóindulatú dologról van szó. Mindenképpen azt javasolnám, hogy kérjen beutalót endokrinológiára, ahol meg tudják Önt vizsgálni és el tudják dönteni, hogy kóros-e a szőrnövekedése.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 12., 20:46; Megválaszolva: 2011. február 14., 19:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...