Hormonprobléma?

Tisztelt Doktorúr/nő! Folyamatosan hízok, holott nem eszem többet, mint eddig. Igyekszem többször kevesebbet enni és megválogatom az ételeimet is, mégis 165 cm vagyok és 95 kg. 1, 5 éve szültem, előtte is már 80kg voltam. Basedow kórral diagnosztozáltak kb 5 évvel ezelőtt, de ezt helyrehozták 2 év alatt, jelenleg a pajzsmirigy értékeim normálisak. Furcsa volt, hogy ezalatt a betegség alatt is híztam, tudomásom szerint fogynom kellett volna. Inzulin rezisztenciám is volt, szedtem rá Merckformint és diétáztam, de ez is rendbejött. A cukor értékeim normálisak. Mi egyéb problémára gondolhatok még? Köszönettel, Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

A túlsúly leggyakoribb oka a bevitt és felhasznált kalória nem jó elosztása. Magyarul, többet fogyaszt el, mint amit felhasznál. Ritkábban hormonális betegségek is okozhatnak túlsúlyt. Így a pajzsmirigy alulműködés ill. a mellékvese kéreg fokozott kortizol termelése. A pajzsmirigy hormon szintjei rendben vannak, elmondása szerint. A mellékvese problémája ritka betegség, jellegzetes tünetekkel. Ha bizonytalan, endokrinológust keressen fel, a vizsgálatok miatt.

Mindenesetre ha fogyni szeretne, először az étrendjét nézze át. Napi 1200 kCal 5 részletben fogyasztva, változatosan, heti legalább 3 alkalommal végzett fél órás aerob testmozgás a sikrhez vezető út.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 12., 09:50; Megválaszolva: 2011. február 17., 20:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktornő, 7 éve, szünet nélkül fennállnak a következők: - A memóriám eltűnt, szavakat nem találok, olvasni alig tudok...
Magas Prolactin és TSH
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy éve hagytam abba (10 év után) a fogamzásgátló szedését, mert kisbabát szeretnénk. Ezt követően elmaradt a...
MEN syndróma vagy nem?
Tisztelt Dr. NŐ/ Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Jelenleg pajzsmirigy kivizsgálás alatt állok.Felmerül a MEN syndróma lehetősége. A...
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktor/Doktornő! Múlt év őszén nagyon gyorsan, 2-3 hónap leforgása alatt 15 kg-ot híztam, annak ellenére hogy az életmódom (mozgás és...
Hyperprolactinaemia
Tisztelt Doktornő! 4 hónappal ezelőtt jutottam el problémáimmal (nagyon erős, fájdalomcsillapítókra sem reagáló szüntelen fejfájás, ekcéma...