Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktor No/Ur! Segitseget szeretnem kerni mivel tuladagolasra kerult sor, es semmilyen magyarazatot nem kaptam. Ezelott 2 es fel honappal a TSH ertekem 7, 73uIU/ml volt, valamint az F4 0, 93 ng/dL es az ATA 119 IU/mL. Az orvosom a kovetkezo diagnozist allapitotta meg: (jobb oldali pajzsmirigyem 1, 53x1, 2x4, 27cm, V 3, 75ml, baloldali: 1, 78x1, 50x4, 04cm, V5, 15ml) pajzsmirigy alulmukodes, valamint krónikus lymphocytás pajzsmirigy. Erre kaptam egy 2 honapos kezelest: Euthyrox 100 -nak a felet szedtem reggelente. Ket honap utan, mikor visszamentem a TSH ertekem nagyon alacson lett, 0, 02 uIU/ml. Orvosom azt mondta hogy tuladagolas tortent es ezutan szedjem csaj a 25 -os Euthyroxot. Most ezt a kezelest folytatom es lehetseges hogy terhes vagyok. Utanna olvastam a tuladagolas kovetkezmenyeinek es aggodok. Lehetnek mellekhatasai ennek a magzatra vagy ram nezve. A megfoganas a tuladagolas masodik honapjaban tortenhetett ami utan le is csokkentettem az adagot. A masik kerdesem az lenne hogy a PCO-hoz koze van e ennek, valamint a menstruacios zavarokhoz. Elore is koszonom valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Nem csökkent olyan mértékben a TSH szintje, hogy az aggodalomra adjon okot. A legfontosabb, hogy a terhesség alatt az édesanya megfelelően legyen ellátva pajzsmirigyhormonnal, mert a gyermek fejlődéséhez ez elengedhetetlen. Szedje tovább a gyógyszert! Követni kell a hormonszinteket és valószínű, hogy emelni kell majd az adagot, ahogy a terhesség előrehalad.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 11., 11:22; Megválaszolva: 2011. február 13., 22:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint