Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktor No/Ur! Segitseget szeretnem kerni mivel tuladagolasra kerult sor, es semmilyen magyarazatot nem kaptam. Ezelott 2 es fel honappal a TSH ertekem 7, 73uIU/ml volt, valamint az F4 0, 93 ng/dL es az ATA 119 IU/mL. Az orvosom a kovetkezo diagnozist allapitotta meg: (jobb oldali pajzsmirigyem 1, 53x1, 2x4, 27cm, V 3, 75ml, baloldali: 1, 78x1, 50x4, 04cm, V5, 15ml) pajzsmirigy alulmukodes, valamint krónikus lymphocytás pajzsmirigy. Erre kaptam egy 2 honapos kezelest: Euthyrox 100 -nak a felet szedtem reggelente. Ket honap utan, mikor visszamentem a TSH ertekem nagyon alacson lett, 0, 02 uIU/ml. Orvosom azt mondta hogy tuladagolas tortent es ezutan szedjem csaj a 25 -os Euthyroxot. Most ezt a kezelest folytatom es lehetseges hogy terhes vagyok. Utanna olvastam a tuladagolas kovetkezmenyeinek es aggodok. Lehetnek mellekhatasai ennek a magzatra vagy ram nezve. A megfoganas a tuladagolas masodik honapjaban tortenhetett ami utan le is csokkentettem az adagot. A masik kerdesem az lenne hogy a PCO-hoz koze van e ennek, valamint a menstruacios zavarokhoz. Elore is koszonom valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Nem csökkent olyan mértékben a TSH szintje, hogy az aggodalomra adjon okot. A legfontosabb, hogy a terhesség alatt az édesanya megfelelően legyen ellátva pajzsmirigyhormonnal, mert a gyermek fejlődéséhez ez elengedhetetlen. Szedje tovább a gyógyszert! Követni kell a hormonszinteket és valószínű, hogy emelni kell majd az adagot, ahogy a terhesség előrehalad.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 11., 11:22; Megválaszolva: 2011. február 13., 22:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...