Táplálkozás

Üdvözletem! Opra Gergő vagyok 17 éves, barcsi lakos az erőemelő sportot 1, 5 éve űzöm (testmagasságom 186cm a testsúlyom 77 kg) . Azzal a fontos és egybe bonyolult kérdéssel fordulok önhöz, hogy születésemtől 16 éves koromig a pajzsmirigyem alul termelt és gyógyszert” L-thyroxin 50 mg” kellet szednem. De mikor sportot váltottam labdarúgásról erőemelésre pár hónapon belül kimutatták a Pécsi Gyermek klinikán, hogy a pajzsmirigyem megfelelően ”működik ” termel és 2010 nyár óta nem szedek gyógyszert. Végül elérkeztem a levelem legfontosabb részéhez. A sportból kifolyólag fontos lenne a Táplálék ”Étrend” kiegészítőket fogyasztása. Hogy a Táplálék ”Étrend” kiegészítők nem károsítják-e az egészségemet, és fogyaszthatom-e? Várom válaszát! Üdvözlettel Opra Gergő!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ha valakinek a pajzsmirigye születésétől 16 éves koráig nem termel elegendő hormont, nem tartom valószínűnek, hogy ez a probléma megszűnt. Feltétlenül javaslom, hogy nézessen egy friss TSH, fT4 hormon szintet a pajzsmirigy működés jelenlegi állapotának megítélésére. Az étrendkiegészítők nem része szennyezett steroidokkel, ezért nem javaslom a szedésüket. Sokkal egészségesebb tisztán elérni a kívánt eredményt. Pajzsmirigy vonatkozásában is lehetnek olyan összetevői, amelyek bizonyos betegségekben nem javaslotak. Ehhez viszont az ön alapbetegségének biztos ismerete szükséges. Azt javaslom, hogy keressen fel endokrinológus szakorvost!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 04., 21:54; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:42
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...