Táplálkozás

Üdvözletem! Opra Gergő vagyok 17 éves, barcsi lakos az erőemelő sportot 1, 5 éve űzöm (testmagasságom 186cm a testsúlyom 77 kg) . Azzal a fontos és egybe bonyolult kérdéssel fordulok önhöz, hogy születésemtől 16 éves koromig a pajzsmirigyem alul termelt és gyógyszert” L-thyroxin 50 mg” kellet szednem. De mikor sportot váltottam labdarúgásról erőemelésre pár hónapon belül kimutatták a Pécsi Gyermek klinikán, hogy a pajzsmirigyem megfelelően ”működik ” termel és 2010 nyár óta nem szedek gyógyszert. Végül elérkeztem a levelem legfontosabb részéhez. A sportból kifolyólag fontos lenne a Táplálék ”Étrend” kiegészítőket fogyasztása. Hogy a Táplálék ”Étrend” kiegészítők nem károsítják-e az egészségemet, és fogyaszthatom-e? Várom válaszát! Üdvözlettel Opra Gergő!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ha valakinek a pajzsmirigye születésétől 16 éves koráig nem termel elegendő hormont, nem tartom valószínűnek, hogy ez a probléma megszűnt. Feltétlenül javaslom, hogy nézessen egy friss TSH, fT4 hormon szintet a pajzsmirigy működés jelenlegi állapotának megítélésére. Az étrendkiegészítők nem része szennyezett steroidokkel, ezért nem javaslom a szedésüket. Sokkal egészségesebb tisztán elérni a kívánt eredményt. Pajzsmirigy vonatkozásában is lehetnek olyan összetevői, amelyek bizonyos betegségekben nem javaslotak. Ehhez viszont az ön alapbetegségének biztos ismerete szükséges. Azt javaslom, hogy keressen fel endokrinológus szakorvost!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 04., 21:54; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:42
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...