Pajzsmirigy rendellenességem lehet rosszindulatú

Tisztelt Doktor Ur/Nő Pajzsmirigy ultrahang eredményemet szeretném ismertetni Önnel. A pajzsmirigy mindkét lebenye enyhén megnagyobbodott a sagitalis átmérő 18-20 mm. Az echogenitás normális. A jobb lebeny alsó polusában inhomogenen echoszegény, viszonyleg élénken erezett, folyadéktartó résszel is bíró 13 mm átmérőjű körülírt képlet van. E képlettől caudalisan és ventrálisan 4 mm-es nodulus látható. A bal lebenyben medalisan a kp. harmadban 3 mm-es colloid cysta van, color vizsgálattal az erezettség normális. A nyákmirigyek nagysága, echoszerkezete szabályos, állományában körülírt képlet nem látható. A leírtak alapján kérem szakvéleményét, szeretném tudni, hogy rosszindulatú folyamatról van e szó? Kérem mielőbbi válaszát. Köszönettel: egy aggódó családanya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy ilyen eltérése gyakoriak. Nagyon ritka, hogy ilyen elváltozás rosszindulatú legyen. A további vizsgálatok miatt endokrinológus szakorvos felkeresése szükséges.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 03., 18:20; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...