Pajzsmirigy rendellenességem lehet rosszindulatú

Tisztelt Doktor Ur/Nő Pajzsmirigy ultrahang eredményemet szeretném ismertetni Önnel. A pajzsmirigy mindkét lebenye enyhén megnagyobbodott a sagitalis átmérő 18-20 mm. Az echogenitás normális. A jobb lebeny alsó polusában inhomogenen echoszegény, viszonyleg élénken erezett, folyadéktartó résszel is bíró 13 mm átmérőjű körülírt képlet van. E képlettől caudalisan és ventrálisan 4 mm-es nodulus látható. A bal lebenyben medalisan a kp. harmadban 3 mm-es colloid cysta van, color vizsgálattal az erezettség normális. A nyákmirigyek nagysága, echoszerkezete szabályos, állományában körülírt képlet nem látható. A leírtak alapján kérem szakvéleményét, szeretném tudni, hogy rosszindulatú folyamatról van e szó? Kérem mielőbbi válaszát. Köszönettel: egy aggódó családanya

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy ilyen eltérése gyakoriak. Nagyon ritka, hogy ilyen elváltozás rosszindulatú legyen. A további vizsgálatok miatt endokrinológus szakorvos felkeresése szükséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 03., 18:20; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...