• TSH 51,1

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 2010 aug .végén 0,004 TSH értéknél kezdték el kezelésemet 2 hétig napi 2x1 majd napi 3x1 metothyrin tablettával. 1 hónap után a TSH maradt 0,004 csak a free4-em lett normál értékű. Ezt követően két hétig napi 3x2, majd újabb két hétig 4x1, majd 3x1 let a napi adag. December elejére 0,6 lett a TSH. Orvosom tanácsára még egy hónapig 3x1 metothyrint szedtem, labor vizsgálatnál januárban a TSH-m 51,1 volt,tehát átlendültem jelentősen. Labor vizsgálat óta napi 2x1 et szedek orvos decemberi utasítására. Február 01-én kaptam kézhez a TSH 51,1 es labor eredményt. Orvosomat nem érem el, csak jövő hét közepén. Kérdés: szedjem-e a napi 2x1 metothyrint vagy csökkentsem azt is ill. milyenek a további kilátásaim a pajzsmirigy betegséggel. Korábban szük két évig cordarone-t szedtem szívritmusra, ami pajzsmirígy károsító! Most érzékenyebb vagyok a hidegre, aluszékonyság jellemző és még a "levegőtől "is hízom. Köszönöm megtisztelő válaszát

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A Metothyrin adagjának csökkentési ilyen TSH értéknél szükséges, de ezt mindenképpen meg kell beszélnie az endokrinológusával.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 02., 10:42; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: