• Pajzsmirigy alulműködés gyógyítható eredményesen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A betgségem hogyan gyógyítható eredményesen?Sokszor vagyok állmos,fáradt,pedig már egy ideje állástalan vagyok.2007 augusztusában derült ki az alulműködés a TSH-ból,ma L-thiroxyn gyógyszert szedek,de a betegségem csak nem szűnik meg!Gyógyterméken is gondolkodtam már,pl-ul a gyógygomba,vagy az ALVEO amerikai termék!A gyógyszer önmagában szerintem kevés és hosszú távon méreg egyben.Nemrégen a TSH-m értéke 30,600 volt,a kb. 4,0 helyett!Tudni,hogy ez hosszabb távon teljes leépülést eredményez,félek,mi a javaslata!Hízom is folyamatosan hétről-hétre,ami e miatt lehet.Ma 118 kg vagyok 184 cm-el,pocakra megy.Sokszor erősen verejtékezem teljes testemben,fázni nem szoktam soha!Bokám kb. 6 éve folyton dagad,főleg sokat állva,és a bal főleg.Mi ennek az oka?Mivel nincs eddig semmilyen szervi bajom.30/2104452Kovács Krisztián

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Amikor a pajzsmirigy alulműködésre pajzsmirigy hormon készítményt írnak fel, azt a hormonmennyiséget pótolják, amit az ön szervezete nem tud előállítani. Így ez nem méreg, hanem az ön esetében a normális anyagcseréhez szükséges hormonmennyiség. A TSH-ja alapján az ön jelenlegi hormonpótlása nem elégséges, a gyógyszeradagon emelni kellene. Ezt mindenképpen meg kell beszélnie az endokrinológusával, hogy milyen adagot javasol. A gyógytermékek közül lehetnek olyanok amelyek nem ajánlottak, így az összetételt vigye be szintén amikor megy a rendelőbe és beszéljék meg. A pajzsmirigy alulműködés azonban csak hormonpótlással kezelhető, gyógynövényekkel nem.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 25., 15:51; Megválaszolva: 2011. január 26., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: