Pajzsmirigy alulműködés gyógyítható eredményesen?

A betgségem hogyan gyógyítható eredményesen? Sokszor vagyok állmos, fáradt, pedig már egy ideje állástalan vagyok.2007 augusztusában derült ki az alulműködés a TSH-ból, ma L-thiroxyn gyógyszert szedek, de a betegségem csak nem szűnik meg! Gyógyterméken is gondolkodtam már, pl-ul a gyógygomba, vagy az ALVEO amerikai termék! A gyógyszer önmagában szerintem kevés és hosszú távon méreg egyben.Nemrégen a TSH-m értéke 30, 600 volt, a kb. 4, 0 helyett! Tudni, hogy ez hosszabb távon teljes leépülést eredményez, félek, mi a javaslata! Hízom is folyamatosan hétről-hétre, ami e miatt lehet. Ma 118 kg vagyok 184 cm-el, pocakra megy.Sokszor erősen verejtékezem teljes testemben, fázni nem szoktam soha! Bokám kb. 6 éve folyton dagad, főleg sokat állva, és a bal főleg. Mi ennek az oka? Mivel nincs eddig semmilyen szervi bajom.30/2104452Kovács Krisztián

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Amikor a pajzsmirigy alulműködésre pajzsmirigy hormon készítményt írnak fel, azt a hormonmennyiséget pótolják, amit az ön szervezete nem tud előállítani. Így ez nem méreg, hanem az ön esetében a normális anyagcseréhez szükséges hormonmennyiség. A TSH-ja alapján az ön jelenlegi hormonpótlása nem elégséges, a gyógyszeradagon emelni kellene. Ezt mindenképpen meg kell beszélnie az endokrinológusával, hogy milyen adagot javasol. A gyógytermékek közül lehetnek olyanok amelyek nem ajánlottak, így az összetételt vigye be szintén amikor megy a rendelőbe és beszéljék meg. A pajzsmirigy alulműködés azonban csak hormonpótlással kezelhető, gyógynövényekkel nem.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 25., 15:51; Megválaszolva: 2011. január 26., 21:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?