Prolactin túlműködés

Tisztelt Doktornő! Lassan 2 éve szeretnénk párommal gyermeket. Skizofréniámra Risperdal Consta depo injekciót kapok 2 hetente. Más gyógyszert nem szedek. Ennek az injekciónak a mellékhatása a magas prolactin-szint, állandóan feszül a mellem emiatt, de tejcsorgásom nincs szerencsére. Ezt az injekciót lassan 3 éve kapom. Interneten bukkantam rá nemrégiben, hogy a prolactin hormon magas szintje meddőséget okozhat, hiszen csökkenti a beágyazódáshoz szükséges sárgatest-hormon működését. Be vagyok jelentkezve endokrinológushoz, de addig is szeretnék tájékozódni, hogy az én betegségem mellett és emellett az injekció mellett felírhat-e nekem az endokrinológus majd Norprolac-ot, vagy Bromocriptin-t? Szerencsére állapotom kompenzált, mióta ezt az injekciót kapom tünetmentes vagyok. Szeretném ha összejönne végre a baba és sikerülne teherbe esnem. Doktornő válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza prolaktin témában

Tisztelt kérdező!

Meg kell várni az endokrinológiai vizsgálat eredményét, hogy dönteni lehessen. E mellett a pszichiáter és az endokrinológus közös megbeszélése alapján kell dönteni a további kezelésről. sajnos jelenleg ennél többet nem tudok mondani.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 24., 21:11; Megválaszolva: 2011. január 26., 21:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto