Endokrinológiai probléma?

Tisztelt doktorúr/doktornő! Lassan 20 éves leszek, és még mindig nagyon pattanásos vagyok. A bőrgyógyász elküldött endokrinológiára, ahol ezek az eredmények születtek: prolaktin: 13, 58ng/mL, női hormon kötő fehérje (SHBG): 200nm/L, totál tesztoszteron: 0, 46 ng/mL, és szabad tesztoszteron: 4, 10 pg/mL.Ref. tartomány ugyanebben a sorrendben: 1.39-24.20ng/mL, 18-114 nm/L, 0, 06-0.82 ng/mL ÉS 0.00-15.00 pg/mL. Hozzá kell tennem, hogy már lassan két éve szedek cypromixet. Feleslegesen szedem a gyógyszert vagy sem? Van egyáltalán hormonális problémám vagy sem? Az orvos ugyan azt mondta, hogy hyperandrogen állapotban vagyok, de egyrészt nem tudok eről szinte semmit, másrészt nem hinném hogy a pattanásosságom erre utalna, hiszen nem hullik a hajam, nem szőrösödök, stb. Az orvosom azt ajánlotta szedjem továbbra is a Cypromixet, de én nem akarom. Kérdeztem tőle, hogy lehet-e mellékhatása, erre rávágta, hogy nem, a lánya 10 éve szedi, és semmi panasza. Az ki van zárva, szerintem. Megkérdeztem a nőgyógyászom, és azt mondta, hagyjam abba ezt a gyógyszert, most melyiküknek van igaza? Csak mert az endokrinológus szerint a nőgyógyászom hülye, a nőgyógyás szerint pedig az endokrinológus. Feleslegesen nem szednék hormongyógyszert, de így nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm válaszát. Üdv, Fanni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fekete István válasza endokrinológia témában

Kedves Fanni!

A kollégák egymáshoz való állása elgondolkodtató. A hormonleletei valóban felvetik a hyperandrogén állapot lehetőségét, az Ön által említett panaszok ugyancsak. Mindezek ellenére "a beteg szava szent"elvet követve ha Ön nem kívánja a készítményt használni ne tegye. A használatával az Ön életminősége lenne jobb-már ha zavarják a pattanások.

Dr. Fekete István
Kérdés: 2011. január 16., 21:49; Megválaszolva: 2011. január 24., 10:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése