• Endokrinológiai probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/doktornő! Lassan 20 éves leszek, és még mindig nagyon pattanásos vagyok. A bőrgyógyász elküldött endokrinológiára, ahol ezek az eredmények születtek: prolaktin: 13,58ng/mL, női hormon kötő fehérje( SHBG): 200nm/L, totál tesztoszteron: 0,46 ng/mL, és szabad tesztoszteron:4,10 pg/mL.Ref. tartomány ugyanebben a sorrendben: 1.39-24.20ng/mL, 18-114 nm/L, 0,06-0.82 ng/mL ÉS 0.00-15.00 pg/mL. Hozzá kell tennem, hogy már lassan két éve szedek cypromixet. Feleslegesen szedem a gyógyszert vagy sem? Van egyáltalán hormonális problémám vagy sem? Az orvos ugyan azt mondta, hogy hyperandrogen állapotban vagyok, de egyrészt nem tudok eről szinte semmit, másrészt nem hinném hogy a pattanásosságom erre utalna, hiszen nem hullik a hajam, nem szőrösödök, stb. Az orvosom azt ajánlotta szedjem továbbra is a Cypromixet, de én nem akarom. Kérdeztem tőle, hogy lehet-e mellékhatása, erre rávágta, hogy nem, a lánya 10 éve szedi, és semmi panasza. Az ki van zárva, szerintem. Megkérdeztem a nőgyógyászom, és azt mondta, hagyjam abba ezt a gyógyszert, most melyiküknek van igaza? Csak mert az endokrinológus szerint a nőgyógyászom hülye, a nőgyógyás szerint pedig az endokrinológus. Feleslegesen nem szednék hormongyógyszert, de így nem tudom mitévő legyek. Előre is köszönöm válaszát. Üdv, Fanni

        Dr. Fekete István válasza a endokrinológia témában

        Kedves Fanni! A kollégák egymáshoz való állása elgondolkodtató.A hormonleletei valóban felvetik a hyperandrogén állapot lehetőségét, az Ön által említett panaszok ugyancsak.Mindezek ellenére "a beteg szava szent"elvet követve ha Ön nem kívánja a készítményt használni ne tegye.A használatával az Ön életminősége lenne jobb-már ha zavarják a pattanások.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 16., 21:49; Megválaszolva: 2011. január 24., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés