Pajzsmirigy probléma?

Terhességem utolsó 2 hetében kiugrott a vérnyomásom (max.160/110) . A magas vérnyomás szülés után is megmaradt (most 4 hetes a kisfiam) , plusz tachycardiát is diagnosztizáltak. Jelenleg Nevibolol Sandozt szedek a tachycardiára napi 1x1/2 db-ot, a vérnyomáscsökkentőt 1 hete elhagyhattam. A kardiológus javasolta, hogy a pajzsmirigy túlműködést zárjuk ki. Laborleletem a következő: TSH: 0, 890 mlU/L (ref.: 0, 40-4, 00) szabad T4: 14, 42 pmol/L (ref.: 7, 90-14, 40) anti TPO: 0, 4 U/mL (ref.: 0, 0-9, 0) Mire utalhat ez a kisebb mértékű eltérés (szabad T4)? Állhat mindez a magasabb vérnyomás és pulzus hátterében? Igényel további kivizsgálást, kezelést? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Ági

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ha valódi pajzsmirigy túlműködése lenne, a TSH a normál tartomány alá került volna. Ez az érték jelzi leghamarabb a pajzsmirigy működés változását. Véleményem szerint inkább érdemes majd újra elvégeztetni a vérvizsgálatot. A panaszait ez az enyhe eltérés nem okozza.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 16., 19:18; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Gyermekvállalás
Kedves Segítőm! Párommal úgy döntöttünk, kisbabát szeretnénk. Annak rendje, módja szerint egyeztettem az orvosommal, aki egy labor készítését...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Kedves Doktor Úr! Kicsi szorító érzést éreztem a nyakamban és az éreztem,hogy kicsit fájnak a nyák mirigyeim és a fül alatt. Voltam fül orr...
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Tisztelt Dr Fáklya Doktornő! Diagnosztizált pajzsmirigy alul működésem és Hashimotóm van. Alulműködés gyulladt pajzsmirigy miatt.Több éve...
Terhességi pajzsmirigy értékek
Üdvözlöm! 15 hetet betöltött várandós vagyok. Pajzsmirigy eredményeimre két orvos kétfélét mondott, egyikük szerint nem kell gyógyszer, a...
Pajzsimirigy göbök
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 7 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pajzsimirigy göböket nyaki UH során. Annak idején abban maradtunk az...