Pajzsmirigy probléma?

Terhességem utolsó 2 hetében kiugrott a vérnyomásom (max.160/110) . A magas vérnyomás szülés után is megmaradt (most 4 hetes a kisfiam) , plusz tachycardiát is diagnosztizáltak. Jelenleg Nevibolol Sandozt szedek a tachycardiára napi 1x1/2 db-ot, a vérnyomáscsökkentőt 1 hete elhagyhattam. A kardiológus javasolta, hogy a pajzsmirigy túlműködést zárjuk ki. Laborleletem a következő: TSH: 0, 890 mlU/L (ref.: 0, 40-4, 00) szabad T4: 14, 42 pmol/L (ref.: 7, 90-14, 40) anti TPO: 0, 4 U/mL (ref.: 0, 0-9, 0) Mire utalhat ez a kisebb mértékű eltérés (szabad T4)? Állhat mindez a magasabb vérnyomás és pulzus hátterében? Igényel további kivizsgálást, kezelést? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Ági

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ha valódi pajzsmirigy túlműködése lenne, a TSH a normál tartomány alá került volna. Ez az érték jelzi leghamarabb a pajzsmirigy működés változását. Véleményem szerint inkább érdemes majd újra elvégeztetni a vérvizsgálatot. A panaszait ez az enyhe eltérés nem okozza.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 16., 19:18; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése