TSH szint mennyire befolyásolja a hormonszintet?

Tisztelt Hölgyem / Uram! A prolémám a következő: kb. másfél évvel ezelőtt pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. Euthyrox 50-et szedek azóta. Rendben volt a TSH, FT3 és az FT4 szintem is. Kisbabát szeretnénk, egyéb problémák miatt csak ivf-val lehetséges. A hónap elején voltam vérvételen, ahol a következő eedmények születtek: TSH 0, 24 ulU/ml, FT4 1, 38 ng/dl, FT3 2, 41 pg/ml. És most aggódom, hogy nem befolyásolja-e ez az eredmény negatívan az egész programot. Emellett endometriózisom is van, amit egy 6 hónapos GNRH kezeléssel kezeltek, az utóhatásokat még mindig érzem (hőhullámok, még nem volt menstruációm a kezelés óta) . Korábban a prolaktin szintem sem volt rendben, de jelenleg 443 mlU/l a szintem. Mivel júliusra van lombik időpontom Norcolutot kaptam. Mennyiben befolyásolhatja ez a horomnszintemet (pajzsmirigy, prolaktin)? Köszönettel: Bohner Brigitta

WEBBeteg szakértő válasza TSH érték témában

Tisztelt Bohner Brigitta!

A jelenlegi Euthyrox adag mellett a TSH szintje a nálunk meghatározott alsó határ alatt van, de minimálisan. A prolaktinszintje is most rendben van. Tudomásom szerint a Norcolut kezelés nem fogja a fenti paramétereket jelentősen befolyásolni, de mivel ezzel nőgyógyász-endokrinológusok foglalkoznak, nekik van ebben jelentős tapasztalatuk.

Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István belgyógyász-endokrinológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. június 24., 09:36 ;Megválaszolva: 2008. június 24., 09:36
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas TSH? Dr. Fáklya Mónika
Tisztelt Doktornő! 17 éves lányom epilepszia miatt rendszeresen gyógyszert szed (CONVULEX) , és évek óta problémája az alulmotiváltság...
Pajzsmirigy érték
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Ma érkezett meg a TSH értékem, amely 0, 185 mu/l. Az orvosom arról tájékoztatott, hogy ez jó érték. Én viszont sajnos...
Pajzsmirigyalulműködés
Tisztelt Doktor Úr! 63-as TSH-mat orvosom is sokallta, ezért nézték meg újra, két hét múlva. Ekkor szedtem 10.napja az eutyroxot. A 19-es eredmény...
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?